Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ για τις γαλλικές φρεγάτες

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ για τις γαλλικές φρεγάτες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη μίσθωση των δύο γαλλικών φρεγατών ζητά η Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο των δημοσιευμάτων στα οποία αναφέρεται ότι η Γαλλία δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και στα θέματα που αφορούν στην άμυνα της χώρας.

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι "θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο".

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει - αν έχει συμφωνήσει κάτι - με τη Γαλλία;».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί διαψεύδει ότι η Γαλλία θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες τύπου FREMM στην Ελλάδα.

«Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει είδηση αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά". Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα», αναφέρεται στη La Τribune.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM