Διαψεύδει τον Κουβέλη ο Καμμένος - Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες

Διαψεύδει τον Κουβέλη ο Καμμένος - Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
1

Στο θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες και της αναβάθμισης των F-16 αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου διέψευσε τον Φώτη Κουβέλη καθώς είπε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με την Γαλλία για τις φρεγάτες.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά από μερίδα του ελληνικού Τύπου και παράλληλα έχουν βγει προς τα έξω αρκετά σενάρια από ξένα ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Όπως τόνισε, έγιναν συζητήσεις για το θέμα αυτό μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, που αφορούσαν την κατασκευή τους στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευθετηθούν, όπως είπε.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν - Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, το οποίο θα είναι εντός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί για 1,1 δισ., ο κ. Καμμένος είπε ότι τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως τόνισε θα πρέπει να είναι μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων.

«Το σύνολο του ποσού έχει εγκριθεί αλλά όσον αφορά τις καταβολές η Ελλάδα όμως μέχρι το 2021 έχει δεσμευτεί για ένα πλεόνασμα στους δανειστές. Δεν είναι δυνατόν από τη στιγμή που ζητάται αυτό το πλεόνασμα να φτάσουμε στο 20% που θέλει το ΝΑΤΟ και να μην ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχουμε δεσμευτεί» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

«Η διαπραγμάτευση αφορά τις καταβολές των τιμημάτων που αφορούν το 2018, 2019, 2020. Η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα βέβαια μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει προϋπολογισμούς που δεν έχει» τόνισε.


«Εάν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους κανόνες της Βουλής» επεσήμανε.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια