Ο Ζάεφ αφήνει ανοιχτό το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος για ένταξη στην Ε.Ε.

Ο Ζάεφ αφήνει ανοιχτό το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος για ένταξη στην Ε.Ε. Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

«Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα ν' ανοίξει το σύνταγμά της, πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως τα όλα τα άλλα μέλη της ένωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι «η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το ζήτημα του Συντάγματος πριν την ένταξή της στην Ε.Ε., ακριβώς όπως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, μεταφέροντας ένα μέρος της κυριαρχίας της στην Ενωση. Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή».

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ταχθούν υπέρ της», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ανέφερε επίσης ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο Ζάεφ, ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη πάντα τους παράγοντες της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας», ανέφερε ο Ζάεφ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM