Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μαχμούντ Αμπάς έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μαχμούντ Αμπάς έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας Facebook Twitter
EPA/STRINGER
0

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο της Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έπειτα από νοσηλεία οκτώ ημερών, η οποία επανέφερε τις εικασίες για τη διαδοχή του.

Ο 83χρονος Αμπάς βγήκε το μεσημέρι από το νοσοκομείο, στο οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία για πνευμονία, σύμφωνα με την προεδρία.

Φαινόταν καλά στην υγεία του και νωρίτερα είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους για να τους πει ότι αύριο θα επιστρέψει στο γραφείο του.

«Δόξα τω Θεώ, βγαίνω σήμερα από το νοσοκομείο με καλή υγεία και επιστρέφω αύριο στη δουλειά», είπε έχοντας δίπλα του τους δύο γιους του, τους συνεργάτες του και τον διευθυντή του νοσοκομείου.

«Ευχαριστώ τους πολιτικούς αξιωματούχους, τους βασιλείς τους προέδρους, τους αδελφούς μου --άραβες και μη-- που θέλησαν να μάθουν νέα μου», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τα λόγια του με χειρονομίες.

Μανιώδης καπνιστής, ο Αμπάς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 20 Μαΐου με υψηλό πυρετό. Μερικές ημέρες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε μικρή επέμβαση στο αυτί.

Τα συμπτώματά του είχαν αρχικά παρουσιαστεί ως επιπλοκές που συνδέονταν με την επέμβαση αυτή, πριν ο διευθυντής του νοσοκομείου ανακοινώσει πως ο παλαιστίνιος πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στον δεξιό πνεύμονα».

Η έξοδος του Αμπάς από το νοσοκομείο αναβαλλόταν μέρα με τη μέρα, τροφοδοτώντας τις εικασίες για τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Φωτογραφίες του Αμπάς να περπατάει στους διαδρόμους του νοσοκομείου διαβάζοντας μια εφημερίδα δημοσιεύθηκαν με προφανή πρόθεση να σταματήσουν οι φήμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM