ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα

Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα Facebook Twitter
2

Η Ruby Rose γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1986 στην Αυστραλία. Είναι διάσημη σαν dj και τηλεοπτική περσόνα, αλλά και για την αρκετά επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της μόδας.

Ο λόγος που η Ruby είναι ακόμη πιο σημαντική είναι για την υποστηρικτική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας. Η ίδια αποδέχθηκε την ομοφυλοφιλία της από νεαρή ηλικία και υπήρξαν φορές που η επιλογή της αυτή της προκάλεσε προβλήματα και την έφερε αντιμέτωπη με ρατσισμό.

Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα Facebook Twitter
H Ruby στην ηλικία των 12. Τότε ήταν η πρώτη φορά που έπεσε θύμα του bullying από τους συμμαθητές της.
Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα Facebook Twitter

Πρόσφατα η Ruby κινηματογράφησε ένα μικρό βίντεο όπου σαν δήλωση ανεξαρτησίας πραγματεύεται την προσωπική της μάχη με τα σεξουαλικά στερεότυπα, την ταυτότητα και την προσπάθειά της να βρει και να αποδεχθεί τον πραγματικό της εαυτό.

Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα Facebook Twitter
" Aυτή η ιστορία ξεκινά από τα 90's. Tότε που προσπαθούσα με ταινία να κρύψω τα στήθη μου, σφίγγοντας τα. Δεν ήξερα τότε. Δεν είχα την παιδεία."

H ίδια μιλώντας για το βίντεο και τους λόγους που το δημιούργησε αναφέρει:

"Ένας bisexual δεν είναι απλώς άπληστος. Οι πανσεξουαλικοί άνθρωποι υπάρχουν και δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά."

 Break Free - Ruby Rose

2

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
...ok επειδή δεν βγάζει νόημα η αναφορά σε σεξουαλικότητα (bi-pansexual) σε σχέση με το βίντεο, το κείμενο της τύπισσας ολόκληρο είναι αυτό:"Shortly after the project went live, the model spoke candidly on the issues of bullying within the LGBT community on her Facebook page:You know what needs to stop just as much as homophobia, bullying within the LGBT Community… A ‘bisexual’ isnt just greedy.. ‘Pansexual’ exists and isnt a cop out.. ‘Straight’ people can be gay huge advocates and blessings to the community… you can identify as trans without surgery, you can be gender fluid… infact guess what… you can be whoever you are and like whoever you like and WE should spread the love and acceptance we constantly say we dont receive". (...και ορθώς λέγει).
Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι επιλέγει να αναπαράγει μία στερεοτυπική εικόνα των δύο φύλων. Άντρας δηλαδή είναι αυτός που έχει κοντό μαλλί, tattoo, είναι άβαφος, καπνίζει, είναι επιθετικός και μοιράζει κωλόχερα; Ενώ αντίστοιχα γυναίκα είναι μία ξανθιά, μακρυμάλλα, έντονα μακιγιαρισμένη, ντυμένη με τα καλά της που δεν έχει tattoo; Δεν βλέπω την πανσεξουαλικότητα σ'αυτό το video. Βλέπω μια στερεοτυπική γυναίκα να γίνεται ένας στερεοτυπικός άντρας.