Επανεμφανίστηκε ο ιός της πολιομυελίτιδας στην Παπούα Νέα Γουινέα

Επανεμφανίστηκε ο ιός της πολιομυελίτιδας στην Παπούα Νέα Γουινέα Facebook Twitter
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η εμβολιαστική κάλυψη για την πολιομυελίτιδα είναι ανεπαρκής στην επαρχία Μόρομπ. Μόνο το 61% των παιδιών λαμβάνουν τις τρεις δόσεις του εμβολίου, όπως συστήνεται. (EPA)
0

Καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα πολιομυελίτιδας στην Παπούα Νέα Γουινέα, 18 χρόνια μετά την εξάλειψη του ιού, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος κήρυξε την επανεμφάνιση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα του Ειρηνικού.

Το κρούσμα αφορά ένα αγόρι έξι ετών από την επαρχία Μόρομπ, το οποίο παρουσιάζει αδυναμία στα κάτω άκρα.

Η ασθένεια του εμφανίστηκε στα τέλη Απριλίου και η παράλυση που συνδέεται με τον ιό επιβεβαιώθηκε τον Μάιο.

«Ανησυχούμε βαθιά για αυτό το κρούσμα πολιομυελίτιδας στην Παπούα Νέα Γουινέα και για το γεγονός ότι ο ιός επέστρεψε», ανέφερε σε ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Πάσκοου Κάσε.

«Άμεση προτεραιότητά μας είναι να δράσουμε ώστε να μην προσβληθούν και άλλα παιδιά», πρόσθεσε.

Το τελευταίο κρούσμα πολιομυελίτιδας στην Παπούα Νέα Γουινέα καταγράφηκε το 1996, ενώ η χώρα κηρύχθηκε ελεύθερη από τον ιό το 2000, την ίδια περίοδο με την υπόλοιπη περιοχή του δυτικού Ειρηνικού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η εμβολιαστική κάλυψη για την πολιομυελίτιδα είναι ανεπαρκής στην επαρχία Μόρομπ. Μόνο το 61% των παιδιών λαμβάνουν τις τρεις δόσεις του εμβολίου, όπως συστήνεται.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας παγκοσμίως έχει μειωθεί κατά περισσότερο από το 99% από το 1988, όταν ήταν 350.000, έναντι μόλις 22 κρουσμάτων που καταγράφηκαν το 2017, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Μόνο σε τρεις χώρες η πολιομυελίτιδα εξακολουθεί να θεωρείται ενδημική, το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία και το Πακιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ