Διάσημος Ιάπωνας blogger μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

Διάσημος Ιάπωνας blogger μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου Facebook Twitter
EPA/KIMIMASA MAYAMA
0

Ένας από τους σημαντικότερους bloggers της Ιαπωνίας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, λίγα λεπτά μετά το τέλος ενός σεμιναρίου που έδωσε σχετικά με τον τρόπο επίλυσης προσωπικών διαφορών στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Κενιτσίρο Οκαμότο, γνωστός στους bloggers ως Hagex, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα αφού δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί στο διαδίκτυο.

Ο ύποπτος, Χιντεμίτσου Ματσουμότο, φέρεται ότι ακολούθησε τον Οκαμότο στις τουαλέτες μετά το τέλος της ομιλίας του, στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου στη βορειοδυτική πόλη Φουκουόκα.

Ο Οκαμότο μαχαιρώθηκε αρκετές φορές πριν βγει βαριά τραυματισμένος από τις τουαλέτες, ακολουθώντας τον δράστη, ο οποίος διέφυγε με το ποδήλατό του, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun.

Ο Οκαμότο, ο οποίος έφερε τραύματα στο στήθος και το λαιμό του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές σχεδόν τρεις ώρες μετά την επίθεση.

Λίγο πριν την δολοφονική επίθεση, ο 41χρονος μιλούσε σε μία εκδήλωση σχετικά με την αντιμετώπιση των online διαφορών.

Σύμφωνα με αναφορές, ο ύποπτος είχε δημοσιεύσει απειλητικά μηνύματα προς τον Οκαμότο και προς άλλους χρήστες στο blog. Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας Mainichi, ο Οκαμότο «είχε πρόβλημα και στο παρελθόν με χρήστες για το περιεχόμενο του blog».

Σε μήνυμά του, που υποτίθεται ότι έγραψε αμέσως μετά την επίθεση, ο Ματσουμότο είπε ότι συνέχισε να παρενοχλεί με μηνύματα τον Οκαμότο, ανοίγοντας έναν νέο λογαριασμό κάθε φορά που ο υπάρχων λογαριασμός του διαγραφόταν.

«Πρόκειται να πάω στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου να παραδοθώ οικειοθελώς και να αναλάβω την ευθύνη των πράξεών μου», δήλωσε.

Ο 42χρονος Ματσουμότο, φέρεται να ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον Οκαμότο, λέγοντας στην αστυνομία ότι «μισούσε» τον διάσημο blogger και ήθελε να τον σκοτώσει.

Ο Οκαμότο, ο οποίος θεωρείτο ως κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος και του σκοτεινού διαδικτύου, εργαζόταν για μία εταιρεία παροχής συμβουλών ασφάλειας στον τομέα της πληροφορικής και έκανε τακτικές τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Ιάπωνες χρήστες του Twitter, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον blogger, με πολλούς να εκφράζουν τη δυσπιστία τους για τη βίαιη φύση του θανάτου του.

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM