Bloomberg: Με τη λήξη της θητείας Ντράγκι η Ιταλία μπορεί να αποκλειστεί από τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΚΤ

Bloomberg: Με τη λήξη της θητείας Ντράγκι η Ιταλία μπορεί να αποκλειστεί από τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΚΤ Facebook Twitter
(EPA)
0

Η Ιταλία θα μπορούσε να βρεθεί σύντομα αποκλεισμένη από την καρδιά της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο δεκαετιών του νομίσματος γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η οκταετής θητεία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, λήγει τον Οκτώβριο του 2019 και η χώρα του δεν αποκτά αυτόματα έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αυτόν.

«Αντίθετα, οι λαϊκιστές ηγέτες της θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τις ίδιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ανταγωνίζονται σε θέματα όπως τα όρια δαπανών και το μεταναστευτικό από τότε που ανήλθαν στην εξουσία τον Ιούνιο» γράφει το Bloomberg. 

Ο κίνδυνος είναι ότι ο αποκλεισμός της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ και ιδρυτικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον οργανισμό που σχεδιάζει τη νομισματική πολιτική θα θεωρηθεί ως περιφρόνηση έναντι των Ιταλών.

Ορισμένοι αξιωματούχοι φλερτάρουν ήδη με τον ευρωσκεπτικισμό και οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση μπορεί ακόμη να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το μπλοκ, προκαλώντας πλήρη οικονομική κρίση.

Το εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο υποβάλλει προτάσεις και θέτει την ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με το Bloomberg αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ιταλίας παραδέχονται κατ' ιδίαν ότι ανησυχούν για την προοπτική απουσίας από την ομάδα αυτή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Διεθνή / Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Ο Σάντερς, που ψηφίζει με τους Δημοκρατικούς αλλά παραμένει ανεξάρτητος, δίνει στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού κόμματος μια φωνή σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η πολιτική ρευστότητα
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Διεθνή / Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Η Φινλανδία και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες συγκαταλέγονται σταθερά μεταξύ των πιο ασφαλών, προοδευτικών και κοινωνικά σταθερών κρατών του πλανήτη
LIFO NEWSROOM