Στα βάθη των ωκεανών, επιστήμονες ανακάλυψαν πλάσματα που κανείς δεν είχε ξαναδεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα βάθη των ωκεανών, επιστήμονες ανακάλυψαν πλάσματα που κανείς δεν είχε ξαναδεί (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Στο τελευταίο ταξίδι τους στην τάφρο του Ατακάμα, ένα από τα πιο βαθιά σημεία του Ειρηνικού Ωκεανού, μια ομάδα επιστημόνων κατέγραψε εικόνες που σπάνια έχουν τεκμηριωθεί και τρία νέα είδη.

Τα τρία νέα είδη των σαλιγκαρόψαρων που ζούσαν σε βάθος 6.400 μέτρων είναι κάτι πρωτόγνωρο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Newcastle, το οποίο ανακοίνωσε τα ευρήματα τη Δευτέρα.

Σε βίντεο, τα «σαλιγκάρια της θάλασσας» φαίνονται να είναι μακρά και ζελατινώδη, με ημιδιαφανές δέρμα και αιθέρια κίνηση.

Τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα είδη έχουν ονομαστεί προσωρινά ροζ, μπλε και μοβ σαλιγκαρόψαρα του Ατακάμα και είναι μέρος της οικογένειας Liparidae, δήλωσαν οι επιστήμονες. 

«Όπως δείχνει σαφώς το υλικό, υπάρχουν πολλά ασπόνδυλα εκεί, και τα ψάρι-σαλιγκάρι είναι το κορυφαίο αρπακτικό ζώο», δήλωσε ο Thomas Linley, ένας ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Newcastle και ένας από τους επικεφαλής ερευνητές της αποστολής.

Τα σκληρότερα μέρη του σώματός τους είναι τα δόντια τους και τα κόκαλα στο εσωτερικό τους αυτί, τα οποία τους προσδίδουν ισορροπία, λένε οι ερευνητές. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους βοηθούν να ζουν στις βαθύτερες περιοχές του ωκεανού.

«Η ζελατινώδης δομή τους σημαίνει ότι είναι απόλυτα προσαρμοσμένα για να ζουν υπό ακραίες πιέσεις», δήλωσε ο Linley.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να φέρουν ένα από τα νέα είδη στην επιφάνεια. Το δείγμα αυτό διατηρήθηκε, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μελετάται από ομάδα που περιλαμβάνει ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το συγκεκριμένο ψάρι δεν ταιριάζει με την στερεότυπη εικόνα για το πως μοιάζει με ψάρι που ζει στα βάθη των ωκεανών καθώς δεν έχει μεγάλα δόντια και η εικόνα του διαφέρει πολύ από την τρομακτική όψη που έχουν τα περισσότερα πλάσματα τέτοιων περιοχών.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ατλάντα: Τα βαγόνια του μετρό μετατράπηκαν σε υφάλους για κοράλια και θαλάσσιες χελώνες

Τech & Science / Ατλάντα: Βαγόνια τρένων μετατράπηκαν σε υφάλους για κοράλλια και θαλάσσιες χελώνες

«Ο τεχνητός ύφαλος φαίνεται υπέροχος και μας ενθαρρύνει η ποσότητα της ανάπτυξης των κοραλλιών και της δραστηριότητας της θαλάσσιας άγριας ζωής», δήλωσε ο Κάμερον Μπρίντον, θαλάσσιος βιολόγος
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση για την ψυχική υγεία των γονέων στις ΗΠΑ- Ο υπερβολικός ζήλος γίνεται επικίνδυνος

Τech & Science / Προειδοποίηση για την ψυχική υγεία των γονέων στις ΗΠΑ- Ο υπερβολικός ζήλος γίνεται επικίνδυνος

Οι γονείς ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες και καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια για να εμπλακούν ενεργά στην ανατροφή των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Οι αυτοθεραπευόμενοι γορίλες ίσως κρατούν το κλειδί για νέα φάρμακα

Τech & Science / Οι αυτοθεραπευόμενοι γορίλες ίσως κρατούν το κλειδί για νέα φάρμακα

Κάποια από τα μεγαλόσωμα ανθρωποειδή θηλαστικά που αυτοθεραπεύονται επιλέγοντας για τη διατροφή τους φυτά που διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες, προσφέρουν ενδείξεις για μελλοντικές ανακαλύψεις φαρμάκων
LIFO NEWSROOM
Για πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο - Η Γη «μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Διεθνή / Για πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο - Η Γη «μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Η αποστολή Polaris Dawn εκτοξεύθηκε την Τρίτη - Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζάρεντ Άιζακμαν έγινε ο πρώτος «ερασιτέχνης» αστροναύτης που βγήκε στο διάστημα
LIFO NEWSROOM
Τα νέα AirPods μειώνουν την ένταση για να συνομιλείτε με τους γύρω σας- Αλλά μήπως είναι αγένεια;

Τech & Science / Τα νέα AirPods μειώνουν την ένταση για να συνομιλείτε με τους γύρω σας- Αλλά μήπως είναι αγένεια;

Η νέα λειτουργία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε καθημερινές καταστάσεις, όπως όταν κάποιος βρίσκεται στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ ή σε άλλες σύντομες συνομιλίε
LIFO NEWSROOM