Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες του Ιράν για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες του Ιράν για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα Facebook Twitter
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι (EPA)
0

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσε το Ιράν εις βάρος της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον της στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ.

Όπως είπε η Χέιλι, οι Ιρανοί ηγέτες θα πρέπει να αναζητήσουν (τους υπεύθυνους) πιο κοντά στη χώρα τους.


«Το Ιράν Θα πρέπει να κοιτάξει στη δική του βάση για να αντιληφθεί από πού προήλθε αυτό. Μπορεί να μας κατηγορεί όσο θέλει. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη», δήλωσε στο CNN.

Η Τεχεράνη κατηγόρησε για την επίθεση ένα αυτονομιστικό αραβικό κίνημα που υποστηρίζεται από ένα «μικρό κράτος» του Κόλπου και σύμμαχο των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν καταδίκασαν σήμερα την τρομοκρατική επίθεση στην Αχβάζ.Οι άλλες τρεις αραβικές μοναρχίες του Κόλπου - Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν - δεν έχουν ακόμη αντιδράσει επισήμως.

Ταυτόχρονα, οι σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM