Τα (πολύ) τολμηρά ανδρικά γυμνά του Andy Warhol

Τα (πολύ) τολμηρά ανδρικά γυμνά του Andy Warhol Facebook Twitter
0

 

 

Ο Άντυ Γουόρχολ δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για το γυμνό αντρικό σώμα αν και η σεξουαλική του ταυτότητα παρέμεινε μυστηριώδης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Και μπορεί μεν να θεωρήθηκε Gay Icon αλλά τόσο η αυλή φίλων και συνεργατών του όσο και οι επίδοξοι βιογράφοι του ελάχιστες πληροφορίες έχουν γι’αυτήν του την πλευρά. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού View, ο καλλιτέχνης και λογοτέχνης Τσαρλς Χένρι Φορντ, έλεγε γι’ αυτόν: «Τα πάντα στον Γουόρχολ είναι σεξ χωρίς να συμβαίνει η σεξουαλική πράξη».

 

Υπάρχουνσχέδια με μολύβι αντρικών μορίων και όρχεων με την υπογραφή του από τα πρώτα του ακόμα βήματα τη δεκαετία του ’50. Αργότερα, στο απόγειο της φήμης του δημιούργησε τις σειρές Torso και Sex Parts συγχωνεύοντας την ομοερωτική ζωγραφική με την αισθητική των φωτογραφιών πόλαροϊντ. Ψαρεύοντας νεαρούς καλογυμνασμένους άντρες από τις σάουνες, τα γυμναστήρια και τα γκέι κλαμπ, αλλά και από τα πάρτι στο θέρετρο του Fire Island έξω από την Νέα Υόρκη, και βάζοντάς τους να ποζάρουν ως γυμνά μοντέλα, απομόνωσε τα ερωτογενέστερα σημεία του αντρικού κορμιού και αποθέωσε την ομορφιά των νέων στην παράδοση της αρχαιοελληνικής και ρωμαϊκής γλυπτικής. Καταγράφοντας με τον τρόπο του την απενοχοποίηση και τη φρενίτιδα ολόκληρης της δεκαετία του ’70 μέχρι την έλευση του Aids στα μέσα των ‘80s. Δεν δίστασε να φωτογραφίσει συχνά υπερμεγέθη πέη ή μαύρων αντρών, γυμνούς αρσιβαρίστες ή μποντιμπίλντερς -ανάμεσά τους και τον νεαρό ακόμα τότε Σβάρτσενεγκερ-, ανώνυμων φιλόδοξων νέων, ενώ εμπνεύστηκε την αφίσα του θρυλικού σήμερα Καβγατζή (Querelle), της κινηματογραφικής εκδοχής του 1983 του βιβλίου του Ζενέ από τον Φάσμπιντερ. 

 

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ανέσυρε από το αρχείο του Ιδρύματος Άντυ Γουόρχολ περισσότερες από 100 φωτογραφίες, σχέδια και prints και τα διέθεσε προς πώληση υπό τον τίτλο Andy’s Eye Candy. Οι γυμνές αυτές πολαρόιντ, οι εφήμερες και γρήγορες αποκαλυπτικές πόζες των μοντέλων, μέσα από την προσεκτική και διεισδυτική  ματιά του σημαντικού καλλιτέχνη, αποδεικνύονται ιδιοφυείς συνθέσεις μεγάλης τέχνης και τεχνικής.


Τα (πολύ) τολμηρά ανδρικά γυμνά του Andy Warhol Facebook Twitter

Τα (πολύ) τολμηρά ανδρικά γυμνά του Andy Warhol Facebook Twitter
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ