Φρουρούμενη στην Τουρκία η Χατζιτζέ Τζενγκίζ, η μνηστή του Κασόγκι

Φρουρούμενη στην Τουρκία η Χατζιτζέ Τζενγκίζ, η μνηστή του Κασόγκι Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του δολοφονημένου Τζαμάλ Κασόγκι υπό 24ωρη φύλαξη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Κυριακή.

Ο Κασόγκι, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας Washington Post, θεάθηκε για τελευταία φορά ζωντανός την 2α Οκτωβρίου, όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη διότι ήθελε ένα πιστοποιητικό ενόψει του επικείμενου γάμου του με την Τζενγκίζ.

Επί εβδομάδες, η κυβέρνηση του σουνιτικού βασιλείου διέψευδε πως γνώριζε τι του συνέβη, ισχυριζόμενη αρχικά ότι έφυγε από το προξενείο. Το Σάββατο, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε έπειτα από έναν «καυγά» κατά τη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν «γροθιές», μέσα στο κτίριο. Ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ χαρακτήρισε τον θάνατό του «τεράστιο και πολύ σοβαρό λάθος».

Οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έχουν θέσει την Τζενγκίζ, η οποία είναι τουρκάλα υπήκοος, υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση, σύμφωνα με το Ανατολή. Οι αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το Reuters τους έθεσε το ερώτημα τι ήταν αυτό που τις ώθησε να αναθέσουν την προστασία της στην αστυνομία.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, η Τζενγκίζ τον περίμενε ώρες έξω από το προξενείο. Όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θα έβγαινε, ήλθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, βάσει των οδηγιών του, αποκάλυψε η ίδια κατόπιν.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM