Κι όμως…Δεν μας θεωρούν απειλή οι τούρκοι

Κι όμως…Δεν μας θεωρούν απειλή οι τούρκοι Facebook Twitter
0

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία με ερώτημα «ποια χώρα θεωρείτε απειλή για την Τουρκία?» ,πατώσαμε. Οι τούρκοι προτίμησαν ΗΠΑ και Ισραήλ  ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει μια από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα του εχθρού. Συγκεκριμένα, το 43% των Τούρκων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους ενώ έπεται το Ισραήλ, που θεωρείται κίνδυνος από το 24% των ερωτηθέντων. Το Ιράν, δεν θεωρείται απειλή παρά μόνον από το 3% ενώ η χώρα μας  καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις, καθώς μόνο το 2,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή.

Ακόμα χαμηλότερα ποσοστά, μικρότερα και από 2%, συγκέντρωσαν οι απαντήσεις για το Ιράκ, τη Ρωσία και την Αρμενία. Το 1,3% είπαν ότι καμία χώρα δεν είναι απειλή για την Τουρκία.

Τα αντιαμερικανικά αισθήματα στην Τουρκία, φούντωσαν επί της προεδρίας του Τζορτζ Μπούς λόγω της εισβολής στο Ιράκ και των  αρνήσεων του Ερντογάν σε «διευκολύνσεις» στους αμερικανούς. Μάλιστα το 2004 έγινε best seller στην Τουρκία το μυθιστόρημα «Metal Fırtına»,δηλαδή «Μεταλλική καταιγίδα»,το οποίο «προέβλεπε» εισβολή το 2007 των αμερικανών στην Τουρκία, με στόχο τη διαίρεση της χώρας και το μοίρασμα της σε έλληνες και αρμένιους. Εκεί αρχίζει να δουλεύει η τρελή φαντασία των συγγραφέων καθώς ένας τούρκος πράκτορας κλέβει την ατομική βόμβα και την πυροδοτεί στην Ουάσιγκτον σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM