Οι millenials είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης

Οι millenials είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης Facebook Twitter
0

Η αμοιβή για τους εργαζόμενους στην ηλικία των 30 ετών εξακολουθεί να είναι 7% χαμηλότερη από το επίπεδο στο οποίο κορυφώθηκε πριν από την τραπεζική κρίση του 2008, σύμφωνα με έρευνα.

Το think tank «Resolution Foundation» δήλωσε ότι οι άνθρωποι που ήταν στα είκοσί τους στην κορύφωση της ύφεσης, πριν από μια δεκαετία, έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα συρρίκνωσης των αμοιβών τους.

Η κρίση, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, επέφερε μόνιμο φόβο για τα κέρδη τους.

Το ίδρυμα αναφέρει ότι οι τριαντάρηδες που επιθυμούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα θα πρέπει να προσανατολιστούν σε αλλαγή εργασίας και διαφορετικό εργοδότη.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έμειναν στην ίδια θέση το 2018, είχαν πραγματική αύξηση μισθών κατά 0,5%, ενώ εκείνοι που βρήκαν διαφορετικό εργοδότη σημείωσαν μέση αύξηση 4,5%.

Το 2018, η ανάλυση που πραγματοποίησε το BBC από το Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών (IFS) έδειξε ότι οι άνθρωποι ηλικίας 30 ετών κερδίζουν 2.100 λίρες λιγότερες ετησίως σε σχέση με την ίδια ηλικιακή ομάδα το 2008.

Ο Paul Johnson, διευθυντής του IFS, δήλωσε: «Οι μέσες αποδοχές των ατόμων της ηλικίας μεταξύ 20 και 30 μειώθηκαν ιδιαίτερα έντονα μετά την ύφεση, ίσως επειδή οι εργοδότες μπόρεσαν να μειώσουν τους αρχικούς μισθούς περισσότερο από τους μισθούς εκείνων που εργάζονται ήδη».

Τα ευρήματα αποτελούν μέρος των τελευταίων προοπτικών κερδοφορίας του think tank, που δείχνει ότι, μετά την ανεπιθύμητη επιστροφή της συνολικής πτώσης των αμοιβών που συνδέονται με τον πληθωρισμό το 2017, η αύξηση των κερδών άρχισε να ανακάμπτει στις αρχές του περασμένου έτους.

Τα στοιχεία δείχνουν πως για το τρέχον έτος προβλέπεται πως κάθε γενιά είναι πιθανό να επωφεληθεί από τις αυξήσεις των μισθών προσαρμοσμένων στον πληθωρισμό, αλλά πως οι millenials θα εξακολουθούν να υστερούν από τους μεγαλύτερους και πολύ νεότερους εργαζομένους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ