LIVE!

Ελ Σαλβαδόρ: Αποφυλακίζονται 3 γυναίκες που εξέτιαν ποινές 30 ετών για έκτρωση

Ελ Σαλβαδόρ: Αποφυλακίζονται 3 γυναίκες που εξέτιαν ποινές 30 ετών για έκτρωση Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ μείωσε τις ποινές κάθειρξης 30 ετών για τρεις γυναίκες που είχαν καταδικαστεί με την κατηγορία πως έκαναν έκτρωση 

Η ποινή τους περιορίστηκε στον χρόνο κάθειρξης που έχουν περάσει ήδη στη φυλακή και θα αφεθούν αμέσως ελεύθερες. 

Και οι τρεις γυναίκες έχουν περάσει η καθεμία περίπου 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας υπό επιβαρυντικές περιστάσεις, επειδή θεωρείται πως έκαναν έκτρωση. Και οι τρεις ισχυρίστηκαν πως απέβαλλαν. 

Το δικαστήριο αποφάσισε πως οι γυναίκες ήταν θύματα των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και έκρινε πως οι αρχικές ποινές ήταν παράλογες. 

 Στο Ελ Σαλβαδόρ, μια χώρα που η έκτρωση είναι παράνομη σε κάθε περίπτωση, 18 γυναίκες παραμένουν στη φυλακής για παρόμοιες καταδίκες. 

Η οργάνωση Ένωση Πολιτών για την Αποποινικοποίηση της Έκτρωσης ανακοίνωσε πως η απόφαση θέτει ένα σημαντικό δεδικασμένο για την επανεξέταση των περιπτώσεων των άλλων γυναικών που είναι στη φυλακή». 

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχω οξυγόνο»: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη για την τραγωδία των Τεμπών

Διεθνή / «Δεν έχω οξυγόνο»: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη για την τραγωδία των Τεμπών

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βραζιλία και από το Τόκιο μέχρι την Αυστραλία, οι απανταχού Έλληνες και μη, ζητούν δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας
LIFO NEWSROOM