Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή και οι εθνικότητες των νεκρών

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή και οι εθνικότητες των νεκρών Facebook Twitter
Παπούτσια, ρούχα και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών της μοιραίας πτήσης της Ethiopian Airlines που συνετρίβη σήμερα το πρωί
0

Λίγο πριν τη συντριβή, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας. «Ο φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους ήταν εξαιρετικός», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση της Ethiopian Airlines που συνετρίβη σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος του μοιραίου Boeing 737 ΜΑΧ που συνετρίβη σήμερα στα κεντρικά της Αιθιοπίας, λίγο μετά την απογείωσή του.

Η Boeing εξέφρασε επίσης, την ετοιμότητά της να παρέχει την απαραίτητη τεχνητή βοήθεια στις αρμόδιες αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος.

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή και οι εθνικότητες των νεκρών Facebook Twitter
Το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία, για την διερεύνηση του σημερινού τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος.

Στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν και οκτώ Αμερικανοί.

Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί, 1 πολίτης Βελγίου, 1 πολίτης Ουγκάντας, 1 πολίτης Υεμένης, 1 πολίτης Σουδάν, 1 πολίτης Νορβηγιας, 1 πολίτης Ινδονησίας, 1 πολίτης Μοζαμβίκης, 1 από Σερβία, 1από Σομαλία, 1 από Ρουάντα και 1 πολίτης Τόγκο.

Για τους τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης που ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ, οι εθνικότητές τους, δεν έχουν διαπιστωθεί.




Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM