Ιταλοί δικαστές ξεκίνησαν έρευνα για ενδεχόμενο φόνο μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός μοντέλου που ήταν μεταξύ των τακτικών θαμώνων στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» που οργάνωνε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η Ιμάν Φαντίλ, ηλικίας 33 ετών, πέθανε την 1η Μαρτίου, έναν μήνα αφού εισήχθη σε νοσοκομείο του Μιλάνου με σφοδρούς πόνους στο στομάχι. Η ίδια είχε καταγγείλει σε φίλους και τον δικηγόρο της ότι την είχαν δηλητηριάσει.
Ο θάνατός της Ιμάν που είχε γεννηθεί στο Μαρόκο, δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό αίτιο.
«Οι γιατροί δεν διέγνωσαν με βεβαιότητα οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση που θα μπορούσε να εξηγήσει τον θάνατό της», είπε στο Reuters ο επικεφαλής εισαγγελέας του Μιλάνου Φραντσέσκο Γκρέκο, σημειώνοντας πως υπήρχαν «αρκετές ασάφειες» στον ιατρικό φάκελο της Φαντίλ.
Η Ιμάν είχε καταθέσει στη δίκη του Μπερλουσκόνι, το 2012. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείτο ότι είχε πληρώσει για να έχει σεξουαλικές επαφές με μια ανήλικη ιερόδουλη.
Ο Fadil κατέθεσε στη δίκη του Μπερλουσκόνι το 2012, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι πληρώνει για σεξ με ανήλικα κορίτσια.
Είχε πει στο δικαστήριο ότι σε ένα από τα πάρτι στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού υπήρχαν νεαρές γυναίκες οι οποίες ήταν ντυμένες καλόγριες και έκαναν στριπτίζ και pole dancing.
Σε ένα άλλο πάρτι, μια γυναίκα που φορούσε εσώρουχα και μάσκα προσώπου που απεικόνιζε τον ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο, είχε κάνει στριπτίζ για τον Μπερλουσκόνι.
Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε αρχικά για την υπόθεση, αλλά τελικά αθωώθηκε αφού ένας δικαστής αποφάσισε ότι ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι τα κορίτσι ήταν ανήλικα.
Ωστόσο, οι δικαστές απήγγειλαν νέες κατηγορίες σε βάρος του Μπερλουσκόνι και άλλων εναγόμενων, κατηγορώντας τους ότι δωροδόκησαν κάποιες από τις γυναίκες, οι οποίες παρέστησαν στα πάρτι, προκειμένου να ψευδομαρτυρήσουν στην πρώτη δίκη. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους καταλογίζουν.
Η Φαντίλ δεν είχε ποτέ κατηγορηθεί ότι είχε δωροδοκηθεί.
Ιταλικές εφημερίδες λένε ότι έγραφε ένα βιβλίο σχετικά με την όλη εμπειρία που βίωσε κι ότι οι δικαστές έλαβαν αντίγραφο του χειρόγραφου μετά τον θάνατό της.