Live

Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή

Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Κατά πλειοψηφία πέρασε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πήραν μέρος 257 βουλευτές.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 148 βουλευτές, 105 δήλωσαν κατά της τροπολογίας και 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Καθώς στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα στηθούν τέσσερις κάλπες, και προκειμένου να διευκολύνονται οι εκλογείς, η τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα κατάτμησης και δημιουργίας χωριστών εκλογικών τμημάτων έτσι ώστε ο εκλογέας να ψηφίζει σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα.

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα να προτιμηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικής, σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση ο κατάλογος των δικαστικών αντιπροσώπων.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας ωστόσο, αναμένεται να προκαλέσει αλλαγές στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τόσο ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσαν πως θα παραιτηθούν ώστε να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM