Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς στη Γάζα - Απάντηση σε ρουκέτα με τραυματισμούς

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς στη Γάζα - Απάντηση σε ρουκέτα με τραυματισμούς Facebook Twitter
Το σπίτι που έπληξε η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας (ΕPA)
0

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα ξεκίνησε πριν λίγο, το μεσημέρι της Δευτέρας, το Ισραήλ, ως απάντηση σε μια ρουκέτα που πυροδοτήθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας το πρωί και τραυμάτισε επτά ανθρώπους. 

Η κλιμάκωση της έντασης οδήγησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να διακόψει την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ όπου ήταν και να αποφασίσει την άμεση επιστροφή του στη χώρα του.

Αμέσως μετά την εκτόξευση της ρουκέτας δύο ισραηλινές ταξιαρχίες να σπεύδουν προς το νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ετοιμάζονται να σταλούν προσκλήσεις προς εφέδρους.

Επίσης το Ισραήλ προχώρησε σε κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ, η ρουκέτα πυροδοτήθηκε από θέση της Χαμάς στην περιοχή της Ράφα, περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου έπληξε.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στη Haaretz πως το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη του χτυπήματος, υποδηλώνει ότι είναι «αποτέλεσμα σφάλματος» ή «παρορμητικής απόφασης» ενός ατόμου από τις ομάδες στη Γάζα.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος -σύμφωνα πάντα με τη Haaretz- συμπλήρωσε ότι εάν η αντίδραση του Ισραήλ οδηγήσει μόνο σε υλικές ζημιές και καμία απώλειας ζωής, τότε οι ομάδες στη Γάζα θα αντιδράσουν με συγκρατημένα μέτρα. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για πιθανό φαινόμενο «χιονοστιβάδας» με εκατέρωθεν σκληρές αντιδράσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM