Instagram: Ποια usernames αποφάσισε να κλειδώνει και γιατί

Instagram: Ποια usernames αποφάσισε να κλειδώνει και γιατί Facebook Twitter
0

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα δυνατότητα, η οποία ωστόσο, μπορεί να διευκολύνει πολλούς από τους χρήστες του - για την ακρίβεια εκείνους που έχουν τη συνήθεια να αλλάζουν συχνά το όνομα των λογαριασμών τους.

Γιατί το κάνει αυτό; Μα, για να περιορίσει τη χρήση των bots που αρπάζουν παλιά ονόματα χρηστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Όπως έγινε γνωστό από τη Jane Manchun Wong, γνωστή στον διαδικτυακό κόσμο, ως η developer που αποκαλύπτει κρυφές λειτουργίες των αγαπημένων μας εφαρμογών, το Instagram σκοπεύει να κλειδώνει τα παλιά ονόματα που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες και για μία περίοδο 14 ημερών, έτσι ώστε να αποτρέπει grabber bots να κλέβουν το όνομα. 

Σ' αυτή την περίοδο ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει τον λογαριασμό του στο παλιό του όνομα και πρακτικά δεν μπαίνει στη διαδικασία της σύγχυσης να εξηγεί και κυρίως να χάνει followers που ακολουθούν τον λογαριασμό με το παλιό του username. 

Στόχος της δημοφιλούς πλατφόρμας είναι να εξαλείψει τη σύγχυση και να ενισχύσει την ασφαλή χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. 

«Αναλύουμε πάντα τις τάσεις, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε λειτουργίες που θα κρατούν την κοινότητά μας ασφαλή. Παρατηρήσαμε ότι αν κάποιος αλλάξει ή χάσει το όνομα χρήστη του - για παράδειγμα, εάν θέλει να αλλάξει όνομα χρήστη ή εάν χάσει την πρόσβαση στο λογαριασμό του - μπορεί αυτομάτως να χάσει το username του από κάποιον κακόβουλο τρίτο.

Με αυτό το χαρακτηριστικό, παρέχουμε στον κάτοχο του λογαριασμού την ασφάλεια να γνωρίζει ότι το όνομα χρήστη του είναι ασφαλές για μια χρονική περίοδο μετά από οποιαδήποτε αλλαγή», εξήγησε εκπρόσωπος του Instagram. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM