Πόρισμα Ethiopian Airlines: «Οι πιλότοι ακολούθησαν τις οδηγίες της Boeing αλλά δεν είχαν έλεγχο»

Πόρισμα Ethiopian Airlines: «Οι πιλότοι ακολούθησαν τις οδηγίες της Boeing αλλά δεν είχαν έλεγχο» Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προκαταρκτικό πόρισμα για το αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα στις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις αιθιοπικές αρχές ασφαλείας το πλήρωμα «το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις οδηγίες που παρείχε ο κατασκευαστής (Boeing) αλλά δεν μπόρεσε να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους». 

Η υπουργός Μεταφορών της χώρας, Νταγκμαβίτ Μόγες, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το Boeing ήταν σε καλή κατάσταση και ότι οι πιλότοι τήρησαν όλες τις οδηγίες για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πτήσης 302, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικό, σημειώνοντας ότι το τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο.

Ακόμη, σημείωσε ότι οι πιλότοι ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη κατάσταση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι το αεροπλάνο ήταν αξιόπιστο για να πετάξει και ότι η απογείωση ήταν αρχικά «φυσιολογική».

Παράλληλα, μέσω της προκαταρκτικής έκθεσης καλείται η Boeing να επανεξετάσει τη δυνατότητα σταθεροποίησης του 737 MAX 8 και το σύστημα ελέγχου της πτήσης.

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος η Ethiopian Airlines εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «είμαστε πολύ περήφανοι για τη συμμόρφωση των πιλότων μας στις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης». Η εταιρεία επισημαίνει πως το πόρισμα «αναδεικνύει ξεκάθαρα» πως το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM