Βραζιλία: 1000 ακρωτηριασμοί πέους κάθε χρόνο - Σοκαρισμένος ο Μπολσονάρου

Βραζιλία: 1000 ακρωτηριασμοί πέους κάθε χρόνο - Σοκαρισμένος ο Μπολσονάρου Facebook Twitter
EPA
1

Σοκάρουν τον πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου οι 1000 ακρωτηριασμοί πέους στην Βραζιλία κάθε χρόνο, με τον ίδιο να επιρρίπτει τις ευθύνες στην έλλειψη νερού και σαπουνιού.


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας  εξέφρασε την φρίκη του στο άκουσμα της είδησης ότι περισσότεροι από 1.000 ακρωτηριασμοί πέους πραγματοποιούνται στη χώρα κάθε χρόνο σχολιάζοντας το γεγονός ως «γελοίο και θλιβερό».


Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Βραζιλία την Πέμπτη, ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι οι ακρωτηριασμοί γίνονται «λόγω έλλειψης νερού και σαπουνιού» και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί με τους άνδρες προκειμένου να ενημερωθούν για τους κινδύνους των πρακτικών κακής υγιεινής.


«Όταν φτάνεις σε ένα σημείο όπως αυτό, γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι στον πάτο του βούρκου» είπε χαρακτηριστικά ο 65χρονος πρόεδρος, σύμφωνα με το Globo.


«Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βγούμε από τον βούρκο, βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους με το να τους ενημερώσουμε για το τι πραγματικά πρέπει να κάνουν, τι είναι καλό γι αυτούς και για το μέλλον τους και πώς να αποφύγουμε να φτάνουμε σε ένα τέτοιο σημείο που είναι γελοίο και θλιβερό με τόσους ακρωτηριασμούς κάθε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος του ουρολογικού συλλόγου της Βραζιλίας δήλωσε στο Reuters ότι ο αριθμός των 1.000 ακρωτηριασμών προέρχεται από τα επίσημα στοιχεία καταγεγραμμένων περιστατικών και ότι πραγματοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπισθούν μη θεραπεύσιμες λοιμώξεις, καρκίνοι και επιπλοκές από τον ιό HIV.

Με πληροφορίες από RT/Globo/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
- Μια χαρά φαίνονται τα νούμερα αυτά, 1000 ακρωτηριασμοί πέους ετησίως, σε 200 εκατομμύρια πληθυσμό της Βραζιλίας. Στην Ελλάδα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό (το 1/20 της Βραζιλίας), γίνονται > 50 τέτοιοι ακρωτηριασμοί ετησίως (πάλι το 1/20).- Το ζήτημα είναι πιο συχνό στις γυναίκες, με ακρωτηριασμούς αιδοίου - τραχήλου μήτρας, για αντίστοιχα προβλήματα υγείας. Δεν αφορά μόνον το ένα φύλο.- Μακάρι το πλύσιμο με νερό και σαπούνι, να εξαφάνιζαν προβλήματα όπως το HPV, τον καρκίνο και το HIV. Αλλά ο πρόεδρος θα έσκαγε αν δεν έλεγε την βλακεία του.