Πολεμικά πλοία στέλνει η Τουρκία στον «Πορθητή» - Τις ενέργειές τους συντονίζουν Ελλάδα - Κύπρος

Πολεμικά πλοία στέλνει η Τουρκία στον «Πορθητή» - Τις ενέργειές τους συντονίζουν Ελλάδα - Κύπρος Facebook Twitter
1

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία στο θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ στέλνοντας πολεμικά πλοία για το γεωτρύπανο «Πορθητής».

Όπως έγινε γνωστό, παρά τις αυστηρές επισημάνσεις χωρών της ΕΕ και από τις ΗΠΑ, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή που βρίσκεται το γεωτρύπανο «Πορθητής», με στόχο να αποτρέψουν τυχόν παρενοχλήσεις.


Στο ανακοινωθέν, τονίζεται ότι «οι κανόνες εμπλοκής θα εφαρμοστούν στο ακέραιο» προειδοποιώντας με άμεση απάντηση σε περίπτωση που «απειληθεί» το γεωτρύπανο από τρίτες δυνάμεις.


Παράλληλα, τις ενέργειές τους για τις τουρκικές προκλήσεις συντονίζουν Αθήνα και Λευκωσία με την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κύπρο.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, για να συμμετάσχει στο 5ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου, που διεξάγεται στη Λευκωσία.  

Στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο Προεδρικό τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, με τον οποίο θα συναντηθεί στις 11:00.

 Την αμέριστη υποστήριξη της Γαλλίας προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Jean-Yves Le Drian στον Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο πλαίσιο μονοήμερης επίσκεψης εργασίας του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών στο Παρίσι, την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι Τουρκία στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, είπε, επίσης, ότι έχει τελειώσει η περίοδος των σεισμικών ερευνών και χαρακτήρισε «μπλόφα ή ρητορική» τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, λέγοντας ότι δεν τα λαμβάνουν σοβαρά.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια