Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέσχεσε πλοίο της Βόρειας Κορέας

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέσχεσε πλοίο της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Σε μία ενέργεια που δημιουργεί κλίμα έντασης προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε φορτηγό πλοίο της Βόρειας Κορέας με το όνομα WISE HONEST.

Το πλοίο ανήκει στην Βόρεια Κορέα και Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι παραβίασε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη στην Πιονγκ Γιανγκ. To 17.601 τόνων φορτηγό πλοίο, που έχει ναυπηγηθεί το 1989 και φέρει σημαία Βόρειας Κορέας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα του στόλου της χώρας. Σύμφωνα με τις Αρχές των ΗΠΑ το WISE HONEST χρησιμοποιούταν για να μεταφέρει παράνομα κάρβουνο και να παραδίδει μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι πέρυσι τον Απρίλιο η ακτοφυλακή της Ινδονησίας ακινητοποίησε το πλοίο, έχοντας υποψίες ότι παραβιάζει κυρώσεις. 

Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν στην κατάσχεση ενός φορτηγού της Νότιας Κορέας για παραβίαση των κυρώσεων, με τον τις Αρχές των ΗΠΑ να ανακοινώνουν πως το WISE HONEST είναι πλέον εκτός εμπορικής δράσης. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές κυρώσεων του ΟΗΕ το πλοίο μετέφερε περίπου 25.500 τόνους κάρβουνο όταν κατασχέθηκε στην Ινδονησία. Ο ΟΗΕ εκτιμάει πως η αξία του φορτίου ήταν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από Reuters/gcaptain

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM