Ανακοίνωση για τις αποφάσεις την κυβέρνησης σχετικά με την επιλογή των Ειρήνης Καλού και Δήμητρας Κοκοτίνη στην ηγεσία της Δικαιοσύνης εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Και προσθέτει: «Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει - κατά τρόπο απαράδεκτο - και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας. Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Υπενθυμίζεται πως με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη αναλαμβάνουν τις δύο κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα η Ειρήνη Καλού ήταν η επιλογή του υπουργικού συμβουλίου για την προεδρία του Αρείου Πάγου, ενώ η Δήμητρα Κοκοτίνη επελέγη για την θέση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου.
Μέγαρο Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Για αλαζονική και αντισυνταγματική συμπεριφορά, κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη ΝΔ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις. Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν».
σχόλια