Η Φώφη Γεννηματά μιλά για τη μάχη με τον καρκίνο: «Έχουμε οικογενειακή ιστορία»

Η Φώφη Γεννηματά μιλά για τη μάχη με τον καρκίνο: «Έχουμε οικογενειακή ιστορία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τα σοβαρά προβλήματα υγείας, την εξωσωματική γονιμοποίηση και τον σεξισμό στη Βουλή, μίλησε η Φώφη Γεννηματά

Σε συνέντευξή της στον Ant1, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως δεν μπορεί να γίνει μητέρα. «Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δεν θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά, και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια. (...) Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε τη διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή»/

«Έχουμε μια οικογενειακή ιστορία με τον καρκίνο»
Η Φώφη Γεννηματά μίλησε και για τον καρκίνο που χτύπησε πολλές φορές μέλη της οικογένειάς της: «Η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών. Έζησε 10 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία, και ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου. Νομίζω ότι επηρεάστηκαν και οι δύο πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη. Τους χάσαμε μέσα σε 7 μήνες και τους δύο», θυμάται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Μετά από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν εγώ 44 ετών, αρρώστησα επίσης και μετά από λίγα χρόνια η αδερφή μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ, είναι όλα καλά. Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι: "Γιατί σε μένα;", είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση, δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο γιατί σε μένα, δεν θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα», σημείωσε. 

«Δεν γίνεται η ίδια κριτική στους άντρες συναδέλφους. Είναι άδικο!»
Κλείνοντας εξέφρασε την οργή της για τα φαινόμενα σεξισμού στη Βουλή. «Κοντεύουν 19 χρόνια που είμαι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και η προσπάθεια να με "χτυπήσουν" είναι μια προσπάθεια απαξίωσης. Είναι στη βάση, ότι είναι είμαι γυναίκα και δεν μπορεί. Είναι άδικο αυτό που γίνεται με εμάς τις γυναίκες. Δεν γίνεται η ίδια κριτική στους άντρες συναδέλφους. Είναι άδικο. Πολλές φορές άντρες συνάδελφοι ξεφεύγουν και κάνουν κριτική σε γυναίκες βουλευτές με τρόπο που δεν αρμόζει στην πολιτική ζωή».

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM