Ερευνητές κατέγραψαν τεράστιο ροφό να καταπίνει ολόκληρο έναν μικρό καρχαρία

Ερευνητές κατέγραψαν τεράστιο ροφό να καταπίνει ολόκληρο έναν μικρό καρχαρία Facebook Twitter
0

Την σπάνια στιγμή που ένας τεράστιος ροφός καταπίνει ολόκληρο έναν μικρό καρχαρία, κατέγραψε η κάμερα ερευνητών στη Ν. Καρολίνα.

Η ερευνητική ομάδα Windows to the Deep, μελετούσε τον βυθό στην περιοχή όπου βρίσκεται ένα ναυάγιο, το οποίο εκτιμάται πως ανήκει σε πλοίο που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κοντά στο ναυάγιο, μια ομάδα καρχαριοειδών έχει εντοπίσει ένα κουφάρι ξιφία και τρέφεται από αυτό. Η υποβρύχια κάμερα καταγράφει την συμπεριφορά των ψαριών που τρέφονται, όταν ένα άλλο ψάρι αρχίζει να πλησιάζει. Είναι ένας τεράστιος ροφός, ένας είδος που φημίζεται για το μεγάλο άνοιγμα στόματος. Οι ροφοί συχνά ξεπερνούν σε μήκος το ένα μέτρο και σε βάρος τα 100 κιλά ενώ υπάρχουν αναφορές και καταγραφές για ακόμη μεγαλύτερα ψάρια.

Όμως ο ροφός που πλησιάζει το κουφάρι του ξιφία δεν έχει διάθεση να τραφεί από το νεκρό ψάρι και με μια αστραπιαία κίνηση αρπάζει έναν μικρό καρχαρία και προσπαθεί να τον καταπιεί ολόκληρο.

Η υψηλής τεχνολογίας κάμερα έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια και ευκρίνεια το κυνήγι και οι ερευνητές λένε πως ήταν μεγάλη έκπληξη που το είδαν, αλλά και που το έχουν σε βίντεο.

 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM