Handelsblatt: Στην Ελλάδα φοβούνται το επιχειρείν

Handelsblatt: Στην Ελλάδα φοβούνται το επιχειρείν Facebook Twitter
1

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει μια ενδιαφέρουσα στατιστική την οποία αποτυπώνει σε ένα σχεδιάγραμμα σχετικά με τους νέους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τους φόβους τους και την εκτίμηση που απολαμβάνουν.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Οι νέοι επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα περιμένουν πάνω από μισό χρόνο για να πάρουν άδεια, στην Ελλάδα επικρατεί περισσότερο φόβος όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και στη Μέση Ανατολή οι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως».

Συγκεκριμένα το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που δήλωσαν ότι φοβούνται ότι η επιχείρησή τους μπορεί να αποτύχει φθάνει στο 70,2% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Κύπρος με 54,9% και στην τελευταία θέση όπως παρουσιάζεται στο σχεδιάγραμμα είναι η Γαλλία με 38,3%.

Στην ερώτηση τι ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού άνοιξε νέα επιχείρηση τα τελευταία 3,5 χρόνια, η Ελλάδα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις με 4,8%. Στην κατώτατη θέση είναι πάντως η Βουλγαρία με 3,7% και στην πρώτη το Εκουαδόρ με 29,6%.

Επίσης όσον αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που πήρε δάνειο για την επιχείρησή του το 2017 στην Ελλάδα κυμαίνεται στο 1,7%, στη Γερμανία στο 2,9% και στη Λιβερία στο 21%. Τέλος, στην ερώτηση εάν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης, στην Ελλάδα το 66,5% απάντησε θετικά. Το μέσο όρο είναι 68,5% ενώ τη μεγαλύτερη εκτίμηση χαίρουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 87,8%. Την έρευνα διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ερευνών Handelsblatt.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτι μου 2: Στις 37.000 έως τώρα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος - Πόσοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι

Οικονομία / Σπίτι μου 2: Στις 37.000 έως τώρα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος - Πόσοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι

Οι 6.000 από αυτές αναμένουν τη συγκατάβαση συζύγου για να λάβουν τη βεβαίωση - Τι είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για το «Σπίτι μου 3»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η διαδικασία στην Ελλάδα είναι γνωστή.Η έλλειψη ίδιων κεφαλαίων οδηγεί στη δημιουργία επιχείρησης με τραπεζικό δανεισμό. Τα επιτόκια σε συνδυασμό με το υψηλότατο κόστος εξυπηρέτησης υποχρεώσεων προς το δημόσιο (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΠ, ΟΑΕΔ, τέλος επιτηδεύματος, επίδομα αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, κόστος γραφειοκρατίας κτλ κτλ) οδηγούν απαρέγκλιτα σε κάποιου είδους παραβατική συμπεριφορά, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η επιχείρηση. Είτε έναντι των τραπεζών (με την απειλή του Τειρεσίας και του κλεισίματος της κάνουλας) είτε έναντι του Δημοσίου (κατασχέσεις, πτώχευση).Άσε που αν κατά λάθος επιτύχεις μετά όλο και κάποια αριστερότροπη φράξια θα σε βρει φάουλ ως εκπρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου και θα στην πέφτει (Μινιόν, Δραγώνας, Κατράτζος κτλ).Αποτέλεσμα είναι το επιχειρείν να αφήνεται είτε σε ανενδοίαστους κλέφτες της εταιρείας τους (άπειρα τα παραδείγματα Ελλήνων επιχειρηματιών που κατέκλεβαν την εταιρεία τους) είτε σε ανθρώπους που λαδώνουν μέχρι πρωθυπουργούς.