Πετούν από ελικόπτερα καρότα και πατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν στην Αυστραλία

Πετούν από ελικόπτερα καρότα και πατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Ελικόπτερα επιστρατεύθηκαν  για να τραφούν χιλιάδες πεινασμένα άγρια ζώα που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Οι αρχές της της Νότιας Νέας Ουαλίας, ξεκίνησαν επιχειρήσεις παροχής τροφίμων με ρίψεις από αέρος, πετώντας χιλιάδες κιλά καρότων και γλυκοπατάτας σε περιοχές με πληθυσμούς καγκουρό γουάλαμπι.

Το Εθνικό Πάρκο της Νέας Νότιας Ουαλίας και η Υπηρεσία Άγριας Ζωής ξεκίνησαν πρόσφατα την «Επιχείρηση Rock Wallaby» για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της διατροφής των ζώων που στις καμένες περιοχές αδυνατούν να τραφούν.

Πετούν από ελικόπτερα καρότα και πατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν στην Αυστραλία Facebook Twitter
Πετούν από ελικόπτερα καρότα και πατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν στην Αυστραλία Facebook Twitter

Μέχρι στιγμής έχουν ρίξει πάνω από δύο τόνους λαχανικών στα ζώα και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Την ίδια ώρα, με πτήσεις συνεχίζεται η διακομιδή τροφίμων σε περιοχές με καταφύγια όπου υπάρχουν τραυματισμένα ζώα ή πληθυσμοί που δεν μπορούν να τραφούν.

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Nότιας Νέας Ουαλίας Ματ Κίαν δήλωσε ότι ενώ πολλά ζώα κατάφεραν να εγκαταλείψουν τις περιοχές με πυρκαγιές έχουν μείνει χωρίς πηγή τροφής καθώς η φωτιά αφάνισε τη βλάστηση γύρω από τον βραχώδη βιότοπό τους.

Ο υπουργός δήλωσε ότι τα μικρά αυτά καγκουρό μπορούν να διασωθούν χάρη στην επιχείρηση και ότι θα παρακολουθούν τα είδη για να ελέγξουν την πρόοδό τους ως μέρος της διαδικασίας ανάκαμψης μετά την πυρκαγιά.

00:00
-00:27
 

Καθώς πολλοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται, τα ελικόπτερα και τα μικρά αεροπλάνα, είναι σημαντικά μέσα μεταφοράς για την ζωτική αυτή αλυσίδα διάσωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Κρίσιμη καμπή για την Τουρκία: Το φιλοκουρδικό DEM απαιτεί νόμο για αφοπλισμό του PKK και απελευθέρωση Οτζαλάν

Διεθνή / Τουρκία: Το φιλοκουρδικό DEM απαιτεί νόμο για αφοπλισμό του PKK και απελευθέρωση Οτζαλάν

Το DEM ζητά νομοθετική πρωτοβουλία για τον αφοπλισμό του PKK και πρόσβαση του Οτσαλάν στον έξω κόσμο, ανοίγοντας δρόμο για ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ