Κόντρα Καμμένου - Βαρουφάκη για τo '15: Έλεγε ότι θα υπογράψει τη λύση Σόιμπλε για Grexit

Κόντρα Καμμένου - Βαρουφάκη για τo '15: Έλεγε ότι θα υπογράψει τη λύση Σόιμπλε για Grexit Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Τη δική του εκδοχή για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, το καλοκαίρι του 2015, έδωσε με χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, προκαλώντας την διάψευση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε, χθες, πως ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότειναν ως λύση την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, 80 δισεκατομμύρια μετρητά και «1,5 εκατ. ανθρώπινες "ψυχές" σε μία ανοικτή φυλακή που ήταν η Ελλάδα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος διέψευσε ευθέως τον κ. Βαρουφάκη, που είχε μιλήσει στην ίδια εκπομπή (Ενώπιος Ενωπίω) λίγες εβδομάδες νωρίτερα ισχυριζόμενος πως μέλημά του ήταν η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν ξέρω τι είπε σε σας και τι γράφει στις ταινίες. Το βράδυ εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας με πήρε τηλέφωνο και πήγα στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης μας είπε, το πρωί, ότι θα υπογράψει την άλλη μέρα στο Eurogroup τη λύση Σόιμπλε. Ήταν η ημέρα που ο Τσίπρας ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο Ομπάμα και διά του Ολάντ ήρθαν οι Γάλλοι να προτείνουν τη σωτηρία της χώρας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σήμερα το πρωί, ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσε να διαψεύσει τα λεγόμενα του κ. Καμμένου, αποκαλώντας τον «σεσημασμένο συκοφάντη». 

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι λέει «συνειδητά ψέματα»: «Ξέρετε ότι ποτέ δεν αρνούμαι να μιλάω για το 2015. Παραδέχομαι λάθη που έχω κάνει αλλά παράλληλα είμαι περήφανος για την στάση μου τότε που τα έβαλα τόσο με την Τρόικα και τους "ευρωλάγνους", όσο και με τους "δραχμιστές". Αποτέλεσμα αυτού ήταν από την 5η Ιουλίου του 2015 να είμαι στο στόχαστρο τόσο της Τρόικας και των φιλοτροϊκανών όσο και των "δραχμιστών". Όμως, σήμερα θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με σεσημασμένο συκοφάντη που λέει συνειδητά ψέματα, και τον οποίο ο ελληνικός λαός έθεσε εκτός Βουλής" δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Σεσημασμένος συκοφάντης ο κ. Καμμένος, θα μου επιτρέψετε να μην ξανασχοληθώ με τον κύριο. Ό,τι είχα να πω το έχω γράψει. Δεν κάνω αγωγή σε κανέναν. Δεν θα κάνω ποτέ αγωγή σε κανέναν. Ξέρετε με όλες τις συκοφαντίες που έχω υποστεί τα τελευταία χρόνια δεν θα έκανα τίποτε άλλο. Επίσης, δεν πιστεύω στον δικαστικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό που λέγαμε [...] Όλες αυτές οι συκοφαντίες με κάνουν πιο δυνατό και να ξέρετε ότι η αλήθεια πάντοτε, πάντοτε λάμπει». 

 
Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αρχικά σκέφθηκα ότι έχουμε μια χωρίς κατάληξη σύγκρουση πολιτικών τιτάνων στην πλάτη μας. Αυτό που παίζεται βέβαια, είναι η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των ανδρών και καμία αξία δεν έχει πια το γεγονός αυτό καθ' εαυτό. Αλλά και οι δύο είχαν ένα πρωθυπουργό που τους είχε υπουργοποιήσει αμφότερους για το καλό μας και ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.Και ναι μεν ο κ. Καμμένος δεν είναι πια στη Βουλή, όμως τους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ο ελληνικός λαός και έχουν ευθύνη απέναντί του,Συνεπώς,ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ο πρώην ΠΘ κ. ΤΣΙΠΡΑΣ.
Κόντρα Καμμένου - Βαρουφάκη για τo '15: Έλεγε ότι θα υπογράψει τη λύση Σόιμπλε για Grexit Πηγή: www.lifo.grΓιάνη ρίχτο φώναζε τότε το ποπολο.Βέβαια αν το έριχνε, οι ίδιοι θα τον κρεμούσαν ανάποδα λόγο έλλειψης κωλόχαρτου...