Κοροναϊός: 40 από τους Αμερικανούς που έφυγαν από το κρουαζιερόπλοιο έχουν μολυνθεί

Κοροναϊός: 40 από τους Αμερικανούς που έφυγαν από το κρουαζιερόπλοιο έχουν μολυνθεί Facebook Twitter
0

Συνολικά 40 από τους Αμερικανούς που εγκατέλειψαν το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό, ανέφερε αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 400 Αμερικανοί οι περισσότεροι εκ των οποίον οι περισσότεροι αναμένεται να αναχωρήσουν με δύο πτήσεις που έχει ναυλώσει η Αμερικανική κυβέρνηση. Ωστόσο, όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό θα νοσηλευθούν στην Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα με περίπου 3,400 επιβάτες "αποκλεισμένους" από τις 3 Φεβρουαρίου, όταν σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού. 


Οι 40 Αμερικανοί που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό θα λάβουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη στην Ιαπωνία, δήλωσε ο Dr. Anthony Fauci, Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Ασθενειών, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. 


Όπως είπε «Οι υπόλοιποι που θα φύγουν από το πλοίο, θα μεταφερθούν άμεσα σε στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ» και συμπλήρωσε ότι «αν κατά τη διάρκεια της πτήσης υπάρξουν άνθρωποι που παρουσιάσουν συμπτώματα, θα διαχωριστούν από τους άλλους επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο».

Σημειώνεται τέλος, ότι έχουν προγραμματιστεί κι άλλες πτήσεις που θα επαναπατρίσουν επιβάτες του πλοίου σε Ισραήλ, Χονγκ Κονγκ και Καναδά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ