Tα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι, sushi και νηστίσιμους μεζέδες.

Tα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι, sushi και νηστίσιμους μεζέδες. Facebook Twitter
0

ΨΑΡΙ-SUSHI

ΑΛΜΥΡΑ
Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, 210 6819109

Στην κουζίνα της Αλμύρας το θαλασσινό στοιχείο κυριαρχεί. Ο πεπειραμένος σεφ της γνωρίζει καλά τα θαλασσινά προϊόντα και με μεράκι δημιούργησε για εμάς πιάτα που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα και τις μυρωδιές της ελληνικής γης και των αιγαιοπελαγίτικων νερών. Φέτος, με αφορμή τα 12 χρόνια παρουσίας της στον χώρο της ψαροφαγίας, η Αλμύρα προσφέρει -20% στον τιμοκατάλογό της και σας καλεί να δοκιμάσετε τα λαχταριστά πιάτα της.

CHINA TOWN
Λεωφ. Βουλιαγμένης 8-10, Αθήνα, 210 9315223 & 210 9224190

Άνοιξε η όρεξή σας για sushi; Είναι η καλύτερη στιγμή για μία παραγγελία ή μια βόλτα από το China Town. Λαχταριστά πιάτα με άρωμα από Άπω Ανατολή ετοιμάζονται από το άψογο προσωπικό του για να ικανοποιήσουν τις γευστικές σας απαιτήσεις. Πολλές συνταγές για γαρίδες, καλαμάρια και ολόφρεσκα ψάρια ξεχωρίζουν στο εξαιρετικό μενού του.

FISHΑΛΙΔΑ
Ναïάδων 2 & Αντήνορος, περιοχή Χίλτον, 210 7234551

Μια ολοκαίνουργια άφιξη στον χώρο της γαστρονομίας αποτελεί το εστιατόριο Fishαλίδα. Εκεί μπορούμε να βρούμε ποικιλίες σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε ένα μέρος με θερμό design. Οι δερμάτινοι καναπέδες, τα λευκά φωτιστικά και η εντυπωσιακή οροφή δίνουν την αίσθηση του σκάφους. Highlight: Το «Μενού Καλωσορίσματος» για δύο άτομα που προσφέρει το εστιατόριο κάθε μεσημέρι σε ειδική τιμή γνωριμίας, μαζί με σπιτικό τσίπουρο.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084-184

Στην άκρη του Μικρολίμανου εδώ και μια δεκαετία ο Ιστιοπλοϊκός βάζει τη δική του σφραγίδα στις συναντήσεις σας. Η καλόγουστη αίθουσα του εστιατορίου ριζικά ανανεωμένη, σε ύφος μίνιμαλ, και η θέα στο απέραντο γαλάζιο ανοίγει την όρεξη για θαλασσινά πιάτα. Καραβίδες, πουγκιά θαλασσινών, φιλέτα σφυρίδας ή ξιφία είναι μόνο λίγα από τα μοναδικά του πιάτα που αποπνέουν το σύγχρονο μεσογειακό ύφος της γαστρονομίας.

ΚΑΛΝΤΕΡΑ
Ποσειδώνος 54A, Παλαιό Φάληρο, 210 9829647

Παραδοσιακές θαλασσινές γεύσεις, φρεσκότατα ψάρια και ατμόσφαιρα νησιού σε ένα μαγαζί που βρίσκεται πάνω στην παραλιακή. Ο αυθεντικός χαρακτήρας της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας, τα φρέσκα ψάρια, οι ποικιλίες θαλασσινών μεζέδων αλλά και το ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον με την κυκλαδίτικη διακόσμηση σίγουρα θα σας κερδίσουν. Ανοιχτά κάθε μέρα του χρόνου από τις 12 το μεσημέρι, με ιδιόκτητο πάρκινγκ.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 210 9709150

Γευτείτε γνήσια τοπικά προϊόντα σε αυθεντικές συνταγές αλλά και δημιουργικές συνθέσεις με σεβασμό στην κυκλαδίτικη παράδοση. Ένας ευχάριστος χώρος αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής με γαλάζιο φόντο και οικεία ατμόσφαιρα. Ένα ταξίδι στη γεύση μέσα από λαχταριστά, μοναδικά πιάτα, όπως ριζότο πεταλίδας, καπνιστό χέλι και φρέσκα όστρακα, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, αλλά και σαρακοστιανές λιχουδιές για όσους νηστεύουν. Στα ατού του τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης και καταγωγή από τις Μικρές Κυκλάδες. €25/άτομο

ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ
Ζησιμοπούλου 28, Αμφιθέα, 210 9419082

Ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα ψαροεστιατόρια της Αθήνας, το Μπουγιαμπές είναι κατάλληλος προορισμός για όσους λατρεύουν το ψάρι. Στη διακόσμησή του κυριαρχεί το λευκό, ενώ οι δια- κριτικές ξύλινες πινελιές δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Εδώ θα βρείτε την πιο επιτυχημένη μπουγιαμπές που κυκλοφορεί σε όλα τα καλά εστιατόρια θαλασσινών. Επίσης, θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια και ποικιλίες θαλασσινών.

Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
Λυσικράτους 32 & Ηρακλέους, Καλλιθέα, 210 9404518

Εδώ και 22 χρόνια σε μια ήσυχη γειτονιά στις Τζιτζιφιές λειτουργεί μια κλασική αθηναϊκή ψαροταβέρνα που επιμένει φανατικά στο φρέσκο ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες. Η ποιότητα των υλικών και οι γεύσεις του είναι τα στοιχεία που το έχουν κάνει αγαπητό στον κόσμο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις πρωτότυπες προτάσεις του, όπως κοκορέτσι με θαλασσινά, σουπιά με σπετζοφάι και σπανακόρυζο με γαρίδα.

... ΟΥΤΕ ΛΕΠΙ
Αγίας Βαρβάρας 146, Π.Φάληρο, σύνορα με Άγιο Δημήτριο, 210 9823526

Λειτουργεί μόλις έναν χρόνο, αλλά έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη πιστούς θαμώνες. Στην ψαροταβέρνα «... Ούτε λέπι» στον Άγιο Δημήτριο θα απολαύσετε γεύσεις από θάλασσα, εποχικά ψάρια, θαλασσινά, όστρακα αλλά και σαρακοστιανές λιχουδιές σε έναν χώρο λιτό και κομψό, με ζεστή ατμόσφαιρα. Στα συν του η όμορφη αυλή, που είναι ό,τι πρέπει για τις ηλιόλουστες μέρες, αλλά και το μοντέρνο ντεκόρ του από τον διακοσμητή-ιδιοκτήτη του.

RUBY
Φανερωμένης 30, Χολαργός, 210 6565510-1. Τηλέφωνο παραγγελιών: 215 215 2501

Το Ruby είναι ένα chinese and sushi delivery restaurant με αυθεντική κινέζικη κουζίνα και ίσως ένα από τα καλύτερα sushi που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η άριστη ποιότητα των πιάτων, τα φρέσκα υλικά καθώς και οι μεγάλες μερίδες είναι οι λόγοι της συνεχούς αύξησης των πελατών του. Αφεθείτε στα χέρια του Κινέζου σεφ και απολαύστε ένα γεύμα Άπω Ανατολής.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΥΘΟΥ
Εκάλης 40, Ν. Ερυθραία, 210 6254152

Ολόφρεσκοι θησαυροί της θάλασσας σε έναν χώρο προσεγμένο, με εξαιρετική αισθητική. Το «Χρώματα Βυθού» αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα και τα θαλασσινά. Ψάρι στα κάρβουνα, γαρίδες, καβούρια, αστακοί, όστρακα σε απλές μα πάντα δημιουργικές συνταγές αλλά και σε πιο εξεζητημένους συνδυασμούς. Η παρουσίαση των πιάτων είναι ιδιαίτερη, ενώ το σέρβις πάντα άψογο.

ΨΑΡΩΜΑ
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 210 6839348

Ολόφρεσκα ψάρια από όλη την Ελλάδα καθώς και μεγάλη ποικιλία καλοφτιαγμένων, ερεθιστικών μεζέδων σερβίρονται στο Ψάρωμα. «Κρυμμένο» σε μια πιλοτή μιας ήσυχης γειτονιάς, είναι το κατάλληλο μέρος για καλό φαγητό και χαλάρωση. Ο Νίκος, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, επιμελείται με προσοχή την κουζίνα και ετοιμάζει μόνο φρέσκα και χειροποίητα πιάτα γεμάτα φαντασία.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ONE-OFF
Κρήνης 2 & Π. Ιωακείμ, Νέα Ερυθραία, 210 8077171

Ένα ολοκαίνουργιο, εκλεπτυσμένο μεσογειακό μπιστρό έχει κάνει ήδη αίσθηση στη Νέα Ερυθραία. Η μοναδική αισθητική του τραβάει αμέσως τα βλέμματα με το μοντέρνο στυλ και τον ιδιαίτερο φωτισμό του. Το μενού του αποτελείται από μεσογειακά πιάτα και ιδιαίτερα ορεκτικά. Στα μεγαλύτερα hits του το φιλέτο λαβράκι σοτέ, το φαγκρί με πουρέ μελιτζάνας, ντομάτα και βασιλικό και το φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου με διάφορα οστρακοειδή.

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ
Λόφος Τρουμπάρι, Οσίου Λαυρεντίου 1, Αργυρούπολη, 210 9913811

Λίγα μέτρα μακριά από τη λεωφόρο Αλίμου, σε μια καταπράσινη περιοχή, βρίσκεται ένα ξεχωριστό εστιατόριο, περικυκλωμένο από πεύκα και θάμνους. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε από τον καφέ και την μπίρα σας μέχρι ξεχωριστές μεσογειακές δημιουργίες. Ειδικά για την περίοδο της Σαρακοστής, η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες μεσογειακές συνταγές, μεταξύ άλλων φάβα από κουκιά, φασολάκια πιγιαζί και μελιτζανοσαλάτα με χταπόδι.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ