Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της και έπειτα από 22 sold out shows στην Μ. Βρετανία, η Orquesta Buena Vista Social Club έρχεται στην Ελλάδα -με 13 μουσικούς επί σκηνής- για μία έμφανιση στις 4 Ιουλίου στην Αθήνα και άλλες δύο σε Θεσσαλονίκη (06/06 - Μονή Λαζαριστών) και Ηράκλειο Κρήτης (08/08 - Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις). Θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση του κοινού με λεωφορεία από την οδό Σαρανταπήχου μέχρι το θέατρο του Λυκαβηττού.
Το Buena Vista Social Club ήταν το πιο δημοφιλές στέκι –members club- μουσικών τη δεκαετία του ’40. 50 χρόνια μετά, τη δεκαετία του ’90, ο θρύλος του club αποτέλεσε έμπνευση για τον κουβανό μουσικό Juan de Marcos Gonzαlez και τον διεθνούς φήμης Αμερικανό κιθαρίστα Ry Cooder, οι οποίοι μαζί με τους καλύτερους μουσικούς της Κούβας –πολλοί από τους οποίους υπήρξαν πρωτοστάτες του θρυλικού club- δημιούργησαν την ομώνυμη ορχήστρα.
Το album με το όνομα «Buena Vista Social Club», έγινε παγκόσμια επιτυχία πουλώντας παραπάνω από 10.000.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα και κερδίζοντας ένα βραβείο Grammy το 1998. Το 2003 βρέθηκε στο #260 της λίστας, των 500 σημαντικότερων album όλων των εποχών, του περιοδικού «Rolling stone» ενώ ο διεθνής τύπος έκανε πλέον λόγο για το «φαινόμενο της κουβανέζικης μουσικής». Το 1998, το συγκρότημα εμφανίζεται στο ιστορικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, από όπου δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.
Η ταινία του Wim Wenters, που ονομάστηκε επίσης «Buena Vista Social Club», έκανε 25.000.000$ πωλήσεις, κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και πολυάριθμα βραβεία συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.
Η μεγάλη επιτυχία, τόσο του album όσο και της ταινίας, προκάλεσαν την αναζωπύρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος για την παραδοσιακή κουβανέζικη μουσική αλλά και γενικότερα την «λάτιν» μουσική, γεγονός που, μεταξύ άλλων, ενίσχυσε σημαντικά την θέση της Κούβας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Τα αυθεντικά μέλη της Buena Vista Social Club, όπως ο τρομπετίστας Manuel «Guajiro» Mirabal, o Barbarito Torres στο ισπανικό λαούτο και ο τρομπονίστας και αρχιμουσικός Jesus «Aguaje» Ramos με την προσθήκη νέων μελών όπως ο τραγουδιστής Carlos Calunga, ο βιρτουόζος πιανίστας Rolando Luna και περιστασιακά η εξαιρετική σόλο τραγουδίστρια Omara Portuondo ως μέλη μιας ορχήστρας 13 μελών, συνεχίζουν να πραγματοποιούν παγκόσμιες sold out περιοδείες αναπαράγοντας με τον καλύτερο τρόπο τους latin ρυθμούς και την ατμόσφαιρα της Κούβας.