ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.2.2020 | 17:33

Πέτρα κι ιστορία

Όταν ήμουν 26, επισκέφθηκα την Ακρόπολη για πρώτη ουσιαστική φορά. Την είχα επισκεφθεί κι ως παιδί στα πλαίσια της σχολικής εκδρομής του Δημοτικού, όμως, προσωπικά, αυτήν την εμπειρία την βάζω στην ίδια σειρά με τις εκδρομές σε διάφορα εργοστάσια και «εκπαιδευτικά πάρκα»- εκδρομές της μάζας και του σωρού δηλαδή που δεν αφήνουν κάποιο αποτύπωμα.Ήταν Φθινόπωρο κι ηλιοβασίλεμα. Κάθισα μόνος στα μαρμάρινα σκαλιά κάτω απ’το αέτωμα και άφησα τα μάτια μου να εισπνεύσουν κατά τον Νότο. Πέρα μακρυά απ’την κορυφή του λόφου του Φιλοπάππου, αχνοφαινόταν στον ορίζοντα ίσα μια μικρή λωρίδα θαλάσσης που λαμπύριζε. Έμεινα εκεί ν’αναλογίζομαι. Πόσοι μεγάλοι άνδρες της ιστορίας στάθηκαν εκεί κι αντίκρυσαν το πέλαγος. Πόσα καράβια βυθισμένα. Πόσες φορές ο Ήλιος πήγε κι ήρθε αδιάφορος κι αθάνατος, ενώ άνθρωποι σοφοί κοιτούσαν τον ορίζοντα και ποθούσαν να χαθούν μαζί του. Μέσα από τις δύο πέτρινες στήλες της εισόδου, μπόρεσα να δω αυτό που είδαν κι οι αρχαίοι Ρωμαίοι, αλλά και τόσοι άλλοι, όταν πάτησαν για πρώτη φορά στο ίδιο ιερό, τον Παρθενώνα. Είδα τον χρόνο να περνάει κι εμένα απλώς ένα ζευγάρι μάτια που για μια στιγμή ευθυγραμμίστηκαν με το Σύμπαν. Αναρωτήθηκα λοιπόν: ο χρόνος είναι η ψευδαίσθηση για εμάς ή εμείς είμαστε ψευδαίσθηση για τον χρόνο;Κι η εξομολόγησή μου είναι πως ποθώ να δω τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες να σταματούν για πάντα να γυροφέρνουν. Το παγκόσμιο πολιτισμικό υπαρξιακό άγχος να παύει και να εξαφανίζεται. Οι νυχτερινές βουνοκορφές να ηρεμήσουν από τα κόκκινα λαμπάκια που προειδοποιούν τ’αεροπλάνα, μην τυχόν και γκρεμιστούν απάνω τους. Ησυχία. Και το χορτάρι τελικά να πνίξει το τσιμέντο.-Δρυς.Υ.Γ. Το μουσείο μού φάνηκε αδιάφορο, άτεχνο κι αταίριαστο. Ύβρις: γυαλί και μέταλλο να κουκουλώνουν το μάρμαρο και την πέτρα. Χίλιες φορές να γνώριζα την κοπέλα που στην εικόνα της λαξεύτηκε η Καρυάτιδα…και τα παιδιά μας να κρατούσαν ζωντανή μέχρι και σήμερα την φλόγα της Εστίας.
8
 
 
 
 
σχόλια
Ένα ψηλό μελαχρινό αγόρι με γοητεία υπάρχει στο site αυτή τη στιγμή;Να ξέρει ότι το θέλω στη ζωή μου.εχει κάτι που μετραβηξε αμέσως..είναι καλός άνθρωπος και θα μπορούσε να κάνει και επίδειξη γνώσεων αλλά δεν έκανε ποτέ...φιλιά πολλά.
Φλεβάρη του 2018 είχαμε πάει με την κοπέλα που έπαιζε τότε φάση στην Ακρόπολη να μου κάνει ξενάγηση. Το έπαιζε φάση βασικά μειώνει αρκετά αυτό που νιώθαμε ο ένας για τον άλλον. Η κοπέλα αυτή σπούδαζε στο ιστορικό αρχαιολογικό οπότε ήταν η προσωπική μου ξεναγός. Την Ακρόπολη, το Μουσείο γενικά όλο το ιστορικό παρελθόν της Αθήνας το έχω συνδιασει με το πρόσωπο της, το χαμόγελο της.Με αυτή τη κοπέλα δεν είμαστε πλέον μαζί, δεν μιλιομαστε ούτε καν ξέρω τι κάνει στη ζωή της. Ένα κομμάτι της όμως ζει μέσα μου, η αγαπη για την Αθήνα.
Ελπίζω τουλάχιστον να σε έμαθε να αγαπάς τους αρχαιολογικούς χώρους. Είχα ένα γνωστό που επειδή η γυναίκα του τον είχε αφήσει για έναν αρχαιολόγο, σιχαινόταν τους αρχαιολόγους και ό, τι είχε σχέση με αυτούς...
Μου άρεσε και συμφωνώ σε αρκετά σημεία <3Όμως ο χρόνος, ό,τι και αν είναι, θα περάσει, και η ζωή θα συνεχιστεί, όμορφη και μυστηριακή... Μέχρι, ποιος ξέρει, να φτάσουμε ξανά στην αρχή. Ή κάπου αλλού. Ας απολαύσουμε το ταξίδι μέσα από αυτήν την εποχή που μας έτυχε να ζήσουμε :)
Scroll to top icon