Γλυκιά παγίδα

Γλυκιά παγίδα Facebook Twitter
0

Πέμπτη 29/11

Πάντατέτοια εποχή, σκέφτομαι την Αγγλία. Τηνκεντρική Ευρώπη γενικότερα. Το ξέρω πωςόλο αυτό το υπερβολικό χριστουγεννιάτικοεφέ στην Ευρώπη είναι μόνο για να μη μαςαφήσει φράγκο στην τσέπη μέχρι τις 10Ιανουαρίου, όμως είναι όλα τόσο όμορφα.Αν αφεθεί κανείς στη μαγεία αυτής τηςπαγίδας, τρελαίνεται από όλα όσα βλέπει.Υπέροχα στολισμένα δέντρα, μπισκότααπό τζίντζερ, χορωδίες στην άκρη τουδρόμου, η φαντασίωση πως θα χιονίσει,γαλοπούλες γεμιστές και Christmascakes, μεταξωτές ολοκόκκινεςκορδέλες, με τα καλά σου στα μαγαζιά τηνπαραμονή των Χριστουγέννων, ζεστό γλυκόκρασί, μυθιστορήματα του HenryJames και έξω να κάνει κρύο,η ερημιά στους δρόμους το πρωί τωνΧριστουγέννων, κεριά με άρωμακανέλα-πορτοκάλι, βελουδένιεςμανιταρόσουπες, αυστριακό Stollenκαι συννεφένιοι κουραμπιέδες. Με λίγαλόγια, απόλυτο καταναλωτικό bliss!Δεν έχω ψευδαισθήσεις, ξέρω την παγίδακαι την έχω πληρώσει πάρα πολλές φορές.Όμως όλο αυτό είναι, φαίνεται, αναγκαίοαν θες να ξεφύγεις από τη μελαγχολίααυτών των ημερών. Αλλιώς σε παίρνει ημπάλα. Νομίζω.

Παρασκευή 30/11

Με ενθουσιάζει αυτή η συνήθεια του να πηγαίνεις για ένα ποτάκι μετά τη δουλειά. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δεις τους συναδέλφους σου αλλιώς. Εμείς εδώ στη LifO το κάνουμε πολύ συχνά. Είμαστε εξάλου στο κέντρο της Αθήνας. Περιτρυγυρισμένοι από πολύ ωραία στέκια. Σε ένα κάθε βράδυ να πηγαίνεις, δεν τα προλαβαίνεις όλα μέσα στη βδομάδα. Απόψε γιορτάζουμε άλλο ένα ωραίο τεύχος και κάθε εορτασμός χρειάζεται και το ανάλογο cocktail. Η αγαπημένη μου barwoman μου λέει: «Άσ' το σε μένα, θα σας φτιάξω Mojito για βασιλιάδες!». Όντως! Αυτό που δοκιμάζουμε είναι ένα Mojito με καταπληκτικό twist, και απόλυτα ταιριαστό στην περίπτωση. Εννοείται πως ζητώ αμέσως συνταγή, γιατί αυτά τα πράγματα είναι χρήσιμα… To τέλειο Mojito Real λοιπόν είναι ο συνδυασμός από 60 ml Havana Club Anejo 7 ετών, ένα κουταλάκι ζάχαρη, 15 ml χυμό λεμόνι ή lime, 60 ml σαμπάνια Mumm Cordon Rouge, αρκετά φύλλα μέντας, 60 ml ανθρακούχο νερό και πάγο. Μου το τονίζει το Havana Club Anejo 7, γιατί αυτό το μαγικό ρούμι που ωριμάζει μέσα σε λευκά δρύινα βαρέλια είναι η βασική αιτία της απίστευτης γεύσης του συγκεκριμένου cocktail. Παραγγέλνουμε και δεύτερο γύρο και η παρέα συνεχίζει να γλεντάει. Σκέφτομαι πως από απλοί συνάδελφοι, γινόμαστε σιγά σιγά καλοί φίλοι.

Σάββατο 1/12

Μόλιςπαρήγγειλα τη γαλοπούλα. Για κάποιονανεξήγητο λόγο, είμαι εξαιρετικά επιμελήςφέτος. Κατά την άποψή μου, μια από τιςκαλύτερες γαλοπούλες στο εμπόριο είναιαυτή της αμερικανικής γεωργικής σχολής.Είναι πολύ ok για έναπουλερικό που κατά την άποψή μου θέλειπολλή προσπάθεια για να γίνει νόστιμοκαι μαλακό. Εγώ παράγγειλα τη δική μουγαλοπούλα από το ντέλι Βασιλόπουλοςστη Σταδίου. Μπορείτε βέβαια ναεπικοινωνήσετε απευθείας με τη σχολήστο 231 0 492700 για περισσότερες πληροφορίες.Όσον αφορά τον τρόπο ψησίματος, νομίζωπως μια πολύ ικανοποιητική μέθοδοςείναι η βύθιση του πουλιού σε μια άλμηγια 24 ώρες. Δεν εννοώ απλό αλατόνερο.Πρόκειται για ένα μείγμα από αλάτι,νερό, λαχανικά, μπαχάρια και κρασί, μέσαστο οποίο βυθίζουμε το πουλί και τοτοποθετούμε στο ψυγείο. Οι γεύσεις καιτα αρώματα της αλμυρής μαρινάτας μαςθα νοστιμίσουν και θα αρωματίσουν τοκρέας υπέροχα. Μη φοβηθείτε πως το κρέαςθα είναι λύσσα και διάφορα τέτοια.Γίνεται τέλειο. Απλώς υπάρχει πρόβλημαμε το ποιο ψυγείο θα χωρέσει αυτό τοτέρας που θα κάθεται σε μια τεράστιακατσαρόλα. Βρήκα λύση τοποθετώντας τηνκατσαρόλα με τη γαλοπούλα μέσα σε μιαπαγοθήκη, γεμάτη πάγο! Έτσι, και με τηβοήθεια του καιρού, διατηρείται μιαχαρά. Το ψήσιμο είναι απλό. Για τη γέμιση,σκέφτομαι φέτος να τη φτιάξω ξεχωριστά.Πρέπει κάποιος να με συμβουλέψει γιατο σωστό ρύζι... Πριν όμως από τιςγαλοπούλες, έχω να νοιαστώ για τα δώραπου θα δώσω σε φίλους και συναδέλφουςφέτος. Είναι από τις χρονιές που νιώθωέντονα την ανάγκη να ετοιμάσω κάτι καινα το χαρίσω σε ανθρώπους που φέτοςαγαπηθήκαμε, γλεντήσαμε και υποστηρίξαμεσε στιγμές δύσκολες. Μέσα στο χρόνοάλλους συναντάς και άλλους χάνεις. Έναδώρο γι' αυτούς που έμειναν είναι σανένα ευχαριστώ. Ελπίζω να αρκεί. Νάνσυ,αρχίζω να ψήνω κέικ για σένα τώρα...Ανακεφαλαιώνω. Χριστούγεννα = ωραίαπερίοδος, ωραία φαγητά, καλοί φίλοι. Μηνπαρασυρθείτε, αυτό είναι οι γιορτές.Την άλλη εβδομάδα θα επιστρέψω πιοαγχωμένος για τις προετοιμασίες τωνεορτών. Σας φιλώ!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ