Κατακραυγή για τον κωμικό Louis CK που σατιρίζει τους μαθητές που επέζησαν από μακελειό σε σχολείο

Κατακραυγή για τον κωμικό Louis CK που σατιρίζει τους μαθητές που επέζησαν από μακελειό σε σχολείο Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μία παράσταση του κωμικού Louis CK στην οποία σατιρίζει τους επιζώντες μαθητές από το μακελειό με πυροβολισμούς σε σχολείο της Φλόριντα. 

Ο κωμικός, ο οποίος προσπαθεί να επανακτήσει τη φήμη του αφότου παραδέχθηκε πως οι καταγγελίες που έκαναν ορισμένες γυναίκες πως αυνανίστηκε μπροστά τους σε συναντήσεις τους σε ξενοδοχείο ήταν αληθινές, προσπαθεί να κάνει χιούμορ με την ακτιβιστική δραστηριότητα των μαθητών που επέζησαν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο.

Στο περιστατικό του περασμένου Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 17 άτομα. 

Σε ηχητικό απόσπασμα από την παράσταση που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ο Louis CK λέει:

 «Αυτά τα παιδιά καταθέτουν στο Κογκρέσο. Τι στο διάολο; Τι κάνετε; Είστε νέοι; Θα έπρεπε να είστε τρελοί, θα έπρεπε να είστε σαλταρισμένοι, όχι να φοράτε κοστούμια και να λέτε: " Είμαι εδώ για να πω"... Άντε γαμ... Δεν έχετε ενδιαφέρον απλά επειδή πηγαίνατε σε ένα λύκειο όπου παιδιά πυροβολήθηκαν».

Σύμφωνα με αυτούς που ανέβασαν το ηχητικό απόσπασμα στο YouTube, οι φράσεις αυτές προέρχονται από παράσταση σε κλαμπ του Λονγκ Άϊλαντ της Νέας Υόρκης στις 16 Δεκεμβρίου. 

Σε άλλο σημείο της παράστασης ο κωμικός λέει, πάλι αναφερόμενος στους μαθητές του σχολείου της Φλόριντα. «Τι σημαίνει πως πρέπει να σε ακούσω; Πώς σε κάνει αυτό ενδιαφέροντα; Δε σε πυροβόλησαν. Έβαλες μπροστά σου κάποιο παχύ παιδί και τώρα πρέπει να σε ακούω να μιλάς»; 

Τα αποσπάσματα ήταν σαφής αναφορά στους μαθητές που επέζησαν του περιστατικού και από τότε έχουν γίνει υπέρμαχοι του περιορισμού της οπλοκατοχής, με συχνές δημόσιες παρεμβάσεις. 

«Είναι ντροπή να έχει πέσει τόσο χαμηλά ώστε το σχέδιο σου για να επανέλθεις είναι να κάνεις πλάκα με επιζώντες από πυροβολισμούς σε σχολείο επειδή μίλησαν δημόσια», έγραψε ένας από τους επιζώντες στο Twitter.

O Φρεντ Γκουτενμπεργκ, η κόρη του οποίου σκοτώθηκε στο σχολείο της Φλόριντα, έγραψε: «Όποιος ξέρει τον Louis CK παρακαλώ να του δώσει αυτό το μήνυμα εκ μέρους μου: H κόρη μου σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς. Ο γιος μου ξέφυγε από τις σφαίρες. Εγώ και η σύζυγος μου έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε μέρα την απώλεια μας. Γιατί δεν έρχεσαι από το σπίτι μας να δοκιμάσεις τα νέα, θλιβερά αστεία σου»;

Ο CK σατίρισε επίσης την πολιτική ορθότητα ανάμεσα σε νέους ανθρώπους. 

Η παράσταση με την αναφορά στο μακελειό της Φλόριντα έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής στα social media. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζαντ Άπατοου έγραψε στο Twitter: «Είναι πολύ ευκολότερο να γελάς με τους πιο ευάλωτους παρά να κοιτάξεις με ευθύτητα τον πόνο τους και να δείξεις αγάπη και ενδιαφέρον. Ο Louis CK είναι γεμάτος φόβο και πικρία αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί να κοιτάξει σε βάθος». 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ