Έρχεται νομοσχέδιο για επιδοτήσεις σε ηλεκτρικά ΙΧ, σκούτερ και ποδήλατα

Έρχεται νομοσχέδιο για επιδοτήσεις σε ηλεκτρικά ΙΧ, σκούτερ και ποδήλατα Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EUROKINISSI
0

Την επιδότηση για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σκούτερ και ποδηλάτων σχεδιάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που ίσως είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα.

Την εν λόγω αναγγελία έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ το πακέτο των παρεμβάσεων βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Τα κίνητρα για την αγορά και χρήση περισσότερων ηλεκτροκίνητων οχημάτων φέρεται να ετοίμασε η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου συνεργαζόμενη και με το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως αναφέρουν πηγές, σύμφωνα με τα Νέα, το πρόγραμμα επιδότησης θα έχει σε πρώτη φάση διετή διάρκεια (θα αφορά τα έτη 2020-2021) και θα προβλέπει επιδότηση της τάξης των 5.000 ευρώ για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου ΙΧ. Τα κονδύλια θα προέλθουν από το Ταμείο των Ρύπων.

Όπως είπε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης «η επιδότηση για τα ΙΧ δεν θα είναι κλιμακωτή, δεν θα συναρτάται δηλαδή με την αξία του αυτοκινήτου. Θα είναι συγκεκριμένη και θα ισχύει για όλους τους τύπους αυτοκινήτων».

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά και φορολογικά κίνητρα, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη της ΕΕ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε και κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και σκούτερ: «Συγκριτικά με την επιδότηση από το κράτος για την αγορά ηλεκτρικού ΙΧ, η ενίσχυση για την αγορά σκούτερ ή ποδηλάτου θα είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή. Θέλουμε οι νέοι να είναι πρωταγωνιστές στο πέρασμα στη νέα εποχή. Τα ηλεκτρικά ΙΧ, σκούτερ και ποδήλατα δεν είναι πολυτέλεια αλλά στοιχείο της νέας εποχής» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM