Και η Citigroup δεν βλέπει τώρα Grexit

Και η Citigroup δεν βλέπει τώρα Grexit Facebook Twitter
1

Αλλάζει τώρα τις εκτιμήσεις της για την ελληνική οικονομία η Citigroup. Που ήταν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έγραφαν τα πιο γκρίζα σενάρια για την πορεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε νέα έκθεση της αναφέρει ότι «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει υψηλός για τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο». Η διαφοροποίηση έγκειται στο ότι η Citigroup, στις προηγούμενες εκθέσεις της,  έβλεπε την έξοδο από το ευρώ εντός του 2013.

Στις υπόλοιπες πάντως προβλέψεις της, το γκρίζο παραμένει και στη νέα της έκθεση αφού προβλέπει ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο 5,5% το 2013 και στο 4,5% το 2014 ενώ για την ανεργία εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 28,2% φέτος και στο 31,5% του χρόνου. Όσο για το χρέος ο οίκος προβλέπει άνοδό του στο 180,6% του ΑΕΠ το 2013 και στο 196,7% το 2014.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM