Μεγάλες απώλειες στα κρυπτονομίσματα μετά από δημοσιεύματα για αύξηση φορολογίας

Biden tax fears leave Bitcoin, Ether groggy Facebook Twitter
Pixabay
0

To bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες σήμερα λόγω φόβων ότι το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν για αύξηση της φορολογίας των κεφαλαιακών κερδών θα περιορίσει τις επενδύσεις σε ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού.

Οι μαζικές πωλήσεις σημειώθηκαν μετά τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει μία σειρά αλλαγών στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και τον σχεδόν διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή για τα κεφαλαιακά κέρδη στο 39,6% για όσους έχουν κέρδη άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

Το bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, έκανε βουτιά 7% στα 48.176 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου, ενώ τα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα Ether και XRP κατέγραψαν απώλειες περίπου 10%.

Τα φορολογικά σχέδια του Μπάιντεν ταρακούνησαν τις αγορές, ωθώντας τους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους από μετοχές και άλλα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, τα οποία έκαναν μεγάλο ράλι λόγω των ελπίδων για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας.

Η τιμή του bitcoin αναμένεται να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες 15%, αν και εξακολουθεί να είναι 65% υψηλότερη σε σχέση με την αρχή του έτους. Η τιμή του ether μειώθηκε περισσότερο από 10% σε σχέση με χθες στα 2.107 δολάρια, μία ημέρα μετά το σκαρφάλωμά της στο επίπεδο - ρεκόρ των 2.645,97 δολαρίων.

Ωστόσο, χρηματιστές και αναλυτές ανέφεραν ότι οι μειώσεις είναι πιθανόν να είναι προσωρινές, καθώς αυξάνεται σταθερά η αποδοχή των ψηφιακών νομισμάτων ως νόμιμης κατηγορίας στοιχείων ενεργητικού από τους μικρούς και τους θεσμικούς επενδυτές.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM