"Οι ΗΠΑ επιθυμούν λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους πριν τη λήξη της θητείας του Ομπάμα"

"Οι ΗΠΑ επιθυμούν λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους πριν τη λήξη της θητείας του Ομπάμα" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν για το ζήτημα του χρέους και στόχος είναι να συμφωνηθεί απομείωση πριν από τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Ομπάμα, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

Σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λιου ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ο Μπάρακ Ομπάμα του λέει πως το πρόγραμμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ότι ο σκοπός είναι να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας και ευημερία για τον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, ο κ. Λιου είπε ότι αναγνωρίζουν και σέβονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για να μπει η χώρα και η οικονομία σε έναν δρόμο ανάπτυξης. Σημείωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ, τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο, επισημαίνουν τη μεγάλη οικονομική και γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως μέλους της ΕΕ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λιου σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες οι εξελίξεις στην Τουρκία και η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα.


Ακόμα, ο κ. Λιου αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, με έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δίωξη των διασυνοριακών φορολογικών υποθέσεων, με την Αθήνα να θέτει το θέμα συνεργασίας για το ζήτημα της UBS και να ζητά να υπάρξει συνεργασία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και με το FBI, προκειμένου να διερευνηθούν υποθέσεις που σχετίζονται με τη UBS και αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία και την έκτακτη κατάσταση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ που αυξάνει το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας (έστω και προσωρινά) πρέπει η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί.