WSJ: Ίσως οι δανειστές να αποσύρουν την πρόταση

WSJ: Ίσως οι δανειστές να αποσύρουν την πρόταση Facebook Twitter
SOOC
0

Αιφνιδιασμό των ευρωπαίων αξιωματούχων από την απόφαση Τσίπρα καταγράφει σε άρθρο της η WSJ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει Μέρκελ, Ολάντ και Ντράγκι.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι με το δημοψήφισμα η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τη δόση του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου και ότι το πακέτο διάσωσης προς τη χώρα θα «λήξει» αν δεν αποφασιστεί παράταση.

Εκφράζονται επίσης επιφυλάξεις για το αν οι τράπεζες θα μείνουν ανοικτές μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος ή η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επιβάλλει κεφαλαιακούς ελέγχους.

Σημειώνεται ακόμη το ενδεχόμενο να περιοριστεί από την ΕΚΤ η βοήθεια προς τις τράπεζες, οπότε ίσως η Αθήνα να αναγκαστεί να νομοθετήσει περιορισμό των αναλήψεων και άλλων χρηματοοικονομικών συναλλαγών ή και να έρθει αντιμέτωπη με κλείσιμο των τραπεζών.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης τόνιζαν εν τω μεταξύ ότι είναι δύσκολο να εγκρίνουν παράταση του υπάρχοντος προγράμματος οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να αποσυρθεί η πρόταση των εταίρων επί της οποίας καλείται να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, κάτι που προκαλεί απορίες επί ποίου τελικά θα κληθούν να αποφασίσουν οι Έλληνες.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι "το Eurogroup θα διεξαχθεί" σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα "σχέδιο Β", κάτι που φέρεται να επιθυμεί "ένας ορισμένος αριθμός χωρών", σύμφωνα με τον ίδιο.

Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξήγησε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM