Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter
1

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter

 

Τον Ιούνιο του 1972 ένα βιετναμέζικο στρατιωτικό αεροπλάνο έριξε κατά λάθος φλεγόμενες ναπάλμ στα δικά του στρατεύματα και τους πολίτες του Νότιου Βιετνάμ.


Τότε η 9χρονη Kim Phuc απαθανατίστηκε στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το σημείο, στο χωριό Trang Bang κοντά στη Σαϊγκόν. Το κορίτσι ήταν εντελώς γυμνό, αφού το δέρμα της καιγόταν.

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter


Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η Phuc έχει ξεκινήσει μια σειρά από θεραπείες με λέιζερ στο Μαϊάμι ώστε να ομαλοποιήσει και να μαλακώσει το ουλώδες δέρμα με το οποίο ζει 40 χρόνια.

Μιλώντας στο Associated Press από το σπίτι της στον Καναδά, η 52χρονη Phuc, περιέγραψε την επεξεργασία ως άβολη, και είπε ότι το δέρμα της ήταν κόκκινο από τη διαδικασία.

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter


Ωστόσο, όπως ανέφερε στη Guardian, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει.


«Τόσα χρόνια νόμιζα ότι δεν θα έχω ουλές και πόνο, μόνο όταν θα είμαι στον ουρανό», είπε. «Αλλά τώρα, ο ουρανός ήρθε στη γη για μένα. Ίσως να χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Και είμαι ευγνώμων»


Ο γιατρός της, δήλωσε ότι η Phuc θα χρειαστεί μια σειρά από επτά θεραπείες κατά τη διάρκεια εννέα μηνών. Αυτές οι θεραπείες, θα ανακουφίσουν και τους πόνους από τους οποίους υποφέρει η γυναίκα, ανέφερε στη Guardian.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πες το με τ’ όνομά του: Γυναικοκτονία» – Ο Παντελής Κυραμαργιός για την έμφυλη βία και τα «Μαύρα Ρούχα»

Πολιτισμός / «Πες το με τ’ όνομά του: Γυναικοκτονία» – Ο Παντελής Κυραμαργιός για την έμφυλη βία και τα «Μαύρα Ρούχα»

Ο Παντελής Κυραμαργιός, μέσω του τραγουδιού «Τα Μαύρα Ρούχα», ευαισθητοποιεί για την έμφυλη βία, τονίζοντας τη μνήμη, τη συλλογική δράση και τη δύναμη της μουσικής ως όχημα αλλαγής
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τρεις ξεχωριστές queer ταινίες στο 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τρεις ξεχωριστές queer ταινίες στο 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 18 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, περιλαμβάνει τρεις ταινίες από διαφορετικές χώρες που εξερευνούν queer θεματικές.
LIFO NEWSROOM
Το «γυναικείο ιδεώδες»: Πώς ένα γυμνό του Ραφαήλ αποκαλύπτει τον ρόλο της γυναίκας στην Αναγέννηση

Πολιτισμός / Γιατί στην Αναγέννηση ζωγράφιζαν κυρίως το γυμνό ανδρικό σώμα και πώς ο Ραφαήλ άλλαξε τα πάντα

Μία νέα έκθεση, με έργα του Ραφαήλ και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μεταξύ άλλων, εξερευνά τις ιδέες της Αναγέννησης για το γυμνό σώμα, τη σεμνότητα, την ντροπή, αλλά και τα κοινωνικά πρότυπα για τα δύο φύλα
LIFO NEWSROOM
ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Πολιτισμός / Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Το μνημείο Ασλάν Καγιά (Βράχος του Λέοντος), ένα μνημείο 2.600 ετών που παρουσιάζει μορφές σφίγγας και μια εικόνα θηλυκής θεότητας που πλαισιώνεται από λιοντάρια
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την ειχα γνωρισει το 95 στο σπιτι του Εντι Ανταμς στη ΝΥ. Γλυκια κοπελα, ενας ανθρωπος που ειχε θεσει προτεραιτοτητες απο πολυ μικρη για το τι ειναι σημαντικο στη ζωη. Εχει ενα γιο νομιζω. Ο Νικ Ουτ εχει το γραφειο του ΑΠ στο Λος Αντζελες. Δεν ηταν φωτογραφος, σκοτωθηκε ομως ο αδελφος του και κληρονομησε τις μηχανες του και το επαγγελμα ( κατι σαν τους αδελφους Καπα ). Η σχεση του Ουτ με την Κιμ ειναι πατρικη. Η Κιμ εχει πολλα αδελφια. Ο αδελφος της ο Ταμ ειχε τραυματιστει κι αυτος απο ναπαλμ. Δυο απο τα ανηψια της, δυο αγορια, πεθαναν απο ναπαλμ και η μανα τους η "Αν" ( ξαδελφισα της Κιμ ), κτυπηθηκε στο ιδιο περιστατικο αλλα εζησε. Το ευκολο χαμογελο της μαρτυρα ποσο αξια εχει η ζωη για την ιδια, και η αγαπη του κοσμου της δημιουργει εκπληξη γιατι ειναι παντα κατι παραπανω απ αυτο που το παρελθον της την εχει κανει να περιμενει. Απ τις τρεις φωτογραφιες που εβγαλε ο πολεμος του Βιετναμ, 1 ) Ανταμς, 2 ) Ουτ και 3 )Φα'ι'λο ( δολοφονια φοιτητη στο πανεπιστημιο του Κεντ ), μονο ο Εντι Ανταμς δε ζει και ο βιετναμεζος λοχαγος-εκτελεστης του, ο οποιος πεθανε στο Σαν Χοσε της Καλιφορνια πριν λιγα χρονια. Ουτε ο τελευταιος ομως, ουτε η κοπελια που κλαιει πανω απο το νεκρο φοιτητη στο Κεντ, στη φωτογραφια του Τζον Φα'ι'λο που κερδισε το Πουλιτζερ το 70, ειχαν την δημοφιλοτητα που ειχε η Κιμ, μετα τον πολεμο. Ισως να επαιξε ρολο το οτι ηταν παιδι. Κι οτι - στην περιπτωση της - εγινε ζωντανο παραδειγμα του τι εστι πολεμος ως ενας οικουμενικος συμβολισμος της ανθρωπινης αυτοκαταστροφικοτητας.