Eurovision 2024: Τα «50 δευτερόλεπτα τρέλας» ανάμεσα στα τραγούδια

Eurovision 2024: Τα «50 δευτερόλεπτα τρέλας» ανάμεσα στα τραγούδια Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Οι φανς της Eurovιsion περιμένουν με αγωνία τον τελικό της 68ης διοργάνωσης που πραγματοποιείται το Σάββατο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η Ελλάδα με την Mαρίνα Σάττι και η Κύπρος με την Silia Kapsis είναι ανάμεσα στις 26 χώρες που θα διεκδικήσουν τη νίκη. Για πολλούς η Eurovision έχει σταματήσει να είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού και ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα τηλεοπτικό show όπου η μουσική έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Όπως και να έχει το (τηλεοπτικό) αποτέλεσμα είναι πολλές φορές εντυπωσιακό με τις εναλλαγές ανάμεσα στα τραγούδια να γίνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι όλα πρέπει να είναι στη θέση τους μέσα σε δευτερόλεπτα. Άλλωστε ο χρόνος είναι χρήμα. Ο σχεδιασμός της φετινής σκηνής αποκαλύφθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2023. Επινοήθηκε από τον Γερμανό Φλόριαν Βίντερ, τον ίδιο σκηνογράφο για τους διαγωνισμούς των 2011–12, 2015, 2017–19 και 2021, με τον Σουηδό Φρέντρικ Στόρμπιινγκ να αναλαμβάνει το φωτισμό και το περιεχόμενο της οθόνης. Διαθέτει κινητούς κύβους και δάπεδα LED μαζί με άλλες τεχνολογίες φωτισμού,  όλα γύρω από ένα κέντρο σε σχήμα σταυρού, με στόχο τη «δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας 360 μοιρών» για τους θεατές. Η κατασκευή της σκηνής ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου.

Το προσωπικό της σκηνής της Eurovision έχει στην διάθεση του μόλις 50 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα τραγούδια για να μεταμορφώσει τη σκηνή με νέα σκηνικά, φωτισμό, πυροτεχνήματα και φυσικά καλλιτέχνες. Για να μην δει το τηλεοπτικό κοινό τα όσα γίνονται υπάρχουν οι «καρτ ποστάλ» που βλέπουμε στις οθόνες ανάμεσα στα τραγούδια.

Οι «καρτ ποστάλ» είναι εισαγωγικά βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων που προβάλλονται στην τηλεόραση ενώ η σκηνή προετοιμάζεται για την επόμενη συμμετοχή. Με τα γυρίσματα να ξεκινάνε τον Φεβρουάριο του 2024, οι φετινές «καρτ ποστάλ» θα αποτελούνται από πλάνα που τραβήχτηκαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες μέσω «selfie-mode», παρουσιάζοντας τους ίδιους τους καλλιτέχνες και τη χώρα που εκπροσωπούν. Αρχειακό υλικό των προηγούμενων εγγραφών μιας χώρας θα χρησιμοποιείται επίσης σε κάθε καρτ ποστάλ.

Η Wall Street Journal βρέθηκε στα παρασκήνια του μεγαλύτερου διαγωνισμού τραγουδιού στον κόσμο και κατέγραψε τον αγώνα δρόμου των τεχνικών, κατά την διάρκεια των «καρτ ποστάλ» για να να είναι τα πάντα στην θέση τους.

Δείτε το βίντεο:

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM