Γιάννα καλεί πλανήτη: Δώστε στον Τσίπρα μια ευκαιρία

Γιάννα καλεί πλανήτη: Δώστε στον Τσίπρα μια ευκαιρία Facebook Twitter
15

Στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση του προσφέρει η Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία με άρθρο της στην αγγλική έκδοση της Huffington Post καλεί τους ηγέτες ανά τον κόσμο να βοηθήσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: « Το Μόνο που λέμε, είναι δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, και σε αυτό η κ.Αγγελοπούλου σημειώνει ότι αν αποδώσουν οι ηγέτες στους Έλληνες πολίτες και βοηθήσουν τον Τσίπρα, τότε οι Έλληνες θα ανταποκριθούν στην πρόκληση για τον εαυτό τους -και για τον κόσμο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα γράφει ότι «αντιπροσωπεύει την νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η  Ελλάδα» και ζητά να δοθεί μια ευκαιρία στην Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση.

Ολόκληρο το άρθρο στα ελληνικά, όπως μεταφράστηκε από το in.gr:

«Προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι ενδιαφερόμενοι είναι εκατοντάδες εκατομμύρια…

Πριν δύο εβδομάδες, ο Ελληνικός Λαός με μια αποφασιστική του ψήφο ανέδειξε μια σειρά από επιθυμίες που μπορούν να συνοψιστούν  σε μια λέξη: Αξιοπρέπεια. 

Σε τελική ανάλυση οι Έλληνες επέλεξαν αυτή την Κυβέρνηση, όχι λόγω απόγνωσης αλλά από αισιοδοξία και πεποίθηση ότι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις προκλήσεις  των τελευταίων χρόνων αν…

Αν τους δοθεί μια ευκαιρία.

Με απλά λόγια, οι Έλληνες δεν αισθάνονται ότι τους δίνεται τώρα αυτή η ευκαιρία - και δικαίως.

Με όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για την αύξηση του ΑΕΠ, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους χρόνους αποπληρωμής του χρέους, αυτό που χάνεται είναι το συνεχές ανθρώπινο κόστος της λιτότητας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ανεργία ανέρχεται στο 25,8%. Σαν μέτρο σύγκρισης, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ξεπερνά το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία της Αμερικής στον βαθύτερο σημείο της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του ΄30. Η ανεργία των νέων είναι ακόμη υψηλότερη – ξεπερνώντας το 50%. Η οικογένειά μου έχει την τύχη να ζει με ιδιαίτερη άνεση αλλά ένας συγκλονιστικά μεγάλος αριθμός Ελληνικών οικογενειών δυσκολεύονται ακόμη και να καλύψουν βασικές ανάγκες τους όπως η καθημερινή διατροφή, πόσο μάλλον να βοηθήσουν το μέλλον των παιδιών τους. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των - σχετικών με τη λιτότητα- αυτοκτονιών  ανέρχεται σε 1 την ημέρα.

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα –αδίκως – η Ελλάδα έχει αποτελέσει στόχο. Έχουμε δει πολλά κράτη ανά την υφήλιο να μην ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά εμείς καλούμαστε στο “ταμείο”. Λαοί ανά τον κόσμο εργάζονται λιγότερο από τους Έλληνες, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε το στερεότυπο του “τεμπέλη”.

Γνωρίζω, έχω δει και ζήσει μια διαφορετική Ελλάδα. Τη χώρα που είδα στην πορεία της προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μπορούσε και ήθελε όχι μόνο να ανταποκριθεί σε διεθνή πρότυπα αλλά να τα ξεπεράσει. Ως υποστηρικτής των Ελλήνων υποτρόφων φοιτητών στο Clinton Global Initiative University – έχω ζήσει από κοντά την ενέργεια και τις προοπτικές των νέων Ελλήνων. Και ως Ιδρυτικό Μέλος του Clinton Global Initiative Συνεδρίου για τη Μεσόγειο, προσβλέπω να υποδεχθώ ηγέτες στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο ώστε να συζητήσουμε, εργαστούμε και να βρούμε λύσεις σε πολλά προκλήσεις που απασχολούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. 

Κάθε κίνηση που εμπνέει και αναδεικνύει τις δυνατότητες των ανθρώπων απαιτεί χρόνο, όπως απαιτεί και ηγεσία.

Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είχα εκλεγεί με Κεντροδεξιό Κόμμα. Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντιπροσωπεύει την Αριστερά.

Μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι -λόγω αντανακλαστικών- θα διαφωνούσα μαζί του, ενώ εγώ πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει την νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η  Ελλάδα. Εκείνο που χρειάζεται τώρα, είναι χρόνος.

Προτού προλάβει να ορκιστεί ο νέος Πρωθυπουργός υπέστη άνευ προηγούμενου επιθέσεις από ηγέτες ανά την Ευρώπη. Τα ΜΜΕ αμέσως ξεκίνησαν να τυπώνουν πρωτοσέλιδα με ξεπερασμένους τίτλους που περιέγραφαν το σενάριο του παρελθόντος της Ελλάδας, σα να ήταν – κατ’ ανάγκη – το σενάριο του μέλλοντός μας.

Οι Έλληνες ψήφισαν συνολικά για μια νέα αρχή. Αλλά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δε μπορεί να εξασφαλίσει μόνος του αυτή τη νέα αρχή. Αναγκαία είναι η συνεργασία και η βοήθεια από τους ηγέτες του Κόσμου, τους ηγέτες της Ευρώπης και τους αντίστοιχους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ώστε να γίνουν βιώσιμοι οι αυστηροί - και μη-εφαρμόσιμοι - κανόνες που έχουν επιβληθεί στον Ελληνικό λαό.  

Και πιστεύω ότι εάν οι ηγέτες ανά τον κόσμο και στην Ευρώπη βοηθήσουν τον Τσίπρα να αποδώσει στους Ελληνες πολίτες την αξιοπρέπεια, τότε και οι  Έλληνες πολίτες θα ανταποκριθούν στην πρόκληση για τον εαυτό τους -και για τον κόσμο».

Πολιτισμός
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM