Γκούσταφ Κλιμτ: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε ο τελευταίος πίνακάς του

Γκούσταφ Κλιμτ: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε ο τελευταίος πίνακάς του Facebook Twitter
Φωτ.: Sotheby's
0

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε σε δημοπρασία ο τελευταίος πίνακας του Γκούσταφ Κλιμτ

Ο πίνακας «Dame mit Fächer» (Κυρία με βεντάλια), του Γκούσταφ Κλιμτ, πουλήθηκε έναντι 108,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, έγινε το πιο ακριβό έργο τέχνης που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία στην Ευρώπη

Πρόκειται για πορτρέτο άγνωστης γυναίκας, το οποίο ήταν σε ένα καβαλέτο στο στούντιο του Κλιμτ, όταν πέθανε ο ζωγράφος, το 1918. Τα τελευταία 10 λεπτά της δημοπρασίας του Sotheby’s η τιμή του πίνακα εκτοξεύθηκε πάνω από τα 82 εκατ. δολάρια, που ο οίκος αναμενόταν ότι θα φτάσει και τελικά κατέληξε στα χέρια συλλέκτη από το Χονγκ Κονγκ. 

Το έργο θεωρείται ένα «αριστούργημα, από έναν καλλιτέχνη που βρισκόταν στο απόγειό του» και έχει ισχυρές ασιατικές επιρροές. Επίσης, περιλαμβάνει πολλά κινεζικά μοτίβα, όπως ο φοίνικας- σύμβολο αθανασίας και αναγέννησης- και νούφαρα, που σηματοδοτούν την αγάπη.  

«Πρόκειται για το τελευταίο πορτρέτο που ζωγράφισε ο Γκούσταφ Κλιμτ, πριν από τον πρόωρο θάνατό του, όταν ήταν ακόμη στην καλλιτεχνική ακμή του και δημιουργούσε κάποια από τα πιο επιτυχημένα πειραματικά έργα του», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Έλενα Νιούμαν του Sotheby’s. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM