Το Glastonbury 2022 απαγορεύει τις πωλήσεις πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης

Το Glastonbury 2022 απαγορεύει τις πωλήσεις πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης δεν έχουν θέση στο Glastonbury 2022, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές.

Το φεστιβάλ εισήγαγε για πρώτη φορά την πολιτική του το 2019 σε μια κίνηση που επαίνεσε ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο σε μία εμφάνιση έκπληξη στο Pyramid Stage εκείνη τη χρονιά.

Με ανάρτησή της στο Instagram σήμερα η Emily Eavis υπενθύμισε στους θεατές του φεστιβάλ ότι το Glastonbury δεν θα πουλά πλαστικά μπουκάλια στο φετινό φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.

Τους ενθάρρυνε δε, να φέρουν μαζί τους ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι.

«Mένουν 28 ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι πύλες και ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι, όπως και το 2019, τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης δεν θα πωλούνται στο Glastonbury 2022», δήλωσε η διοργάνωση του φεστιβάλ.

«Μην ξεχάσετε να φέρετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό για να το γεμίσετε δωρεάν σε ένα από τα εκατοντάδες σημεία και βρύσες».

«Όλο το νερό στο Glastonbury Festival προέρχεται από το τοπικό δίκτυο ύδρευσης του Μπρίστολ και είναι της ίδιας ποιότητας με τις βρύσες στο σπίτι. Διατίθεται επίσης για αγορά σε κουτάκια. Ας διατηρήσουμε τα πρότυπα, αφού τα καταφέραμε τόσο καλά το 2019, εξοικονομώντας 1,7 εκατομμύρια μπουκάλια από την υγειονομική ταφή! Επαναχρησιμοποιώ. Περιορίζω. Σέβομαι», έγραψε.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM