Γυμνός καλλιτέχνης σε περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς έκανε αγωγή για σεξουαλική επίθεση

Γυμνός καλλιτέχνης σε περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς έκανε αγωγή για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
(Φωτ.: ROYAL ACADEMY OF ARTS)
0

Καλλιτέχνης που συμμετείχε γυμνός σε περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς έκανε αγωγή στο MoMA, καταγγέλλοντας ότι δέχθηκε σεξουαλικές επιθέσεις από επισκέπτες της έκθεσης. 

Ο Τζον Μποναφέντε στεκόταν γυμνός, σε απόσταση περίπου 45 εκατοστών από μία γυναίκα που επίσης δεν φορούσε ρούχα στην περφόρμανς Imponderabilia της Μαρίνα Αμπράμοβιτς που παρουσιάστηκε πριν από 14 χρόνια στο MoMA. Οι επισκέπτες της έκθεσης έπρεπε να στριμωχτούν για να περάσουν ανάμεσά τους

Στην αγωγή που κατέθεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταγγέλλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση επτά φορές και κατηγορεί το μουσείο ότι απέτυχε να πει στους επισκέπτες να μην αγγίζουν τους καλλιτέχνες. 

Γυμνός καλλιτέχνης σε περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς έκανε αγωγή για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Η περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς παρουσιάστηκε ξανά πέρυσι στο Λονδίνο (Φωτ.: ROYAL ACADEMY OF ARTS)

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι επτά σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκε από πέντε άνδρες ήταν «ανατριχιαστικά ίδιες». Κάθε ένας από τους άνδρες ήταν γυρισμένος προς το μέρος του, κατέβασε το χέρι του και στη συνέχεια «χάιδεψε ή/και έπιασε» τα γεννητικά όργανά του «σταματώντας για μια στιγμή, προτού περάσει στην επόμενη αίθουσα». 

Γυμνός καλλιτέχνης σε περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς έκανε αγωγή για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/ Times

Ο Τζον Μποναφέντε σημείωσε πως δεν κατήγγειλε την πρώτη επίθεση, αλλά στη συνέχεια ειδοποίησε την ασφάλεια του μουσείου, που απομάκρυνε τα εν λόγω άτομα από την έκθεση. Στην αγωγή του κατηγόρησε το MoMA ότι απέτυχε «να λάβει εύλογα διορθωτικά μέτρα», με προφορικές ή γραπτές προειδοποιήσεις στους επισκέπτες, προκειμένου να μην αγγίζουν τους performers. 

Γυμνός καλλιτέχνης σε περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς έκανε αγωγή για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς παρουσίασε για πρώτη φορά το Imponderabilia το 1977 μαζί με τον τότε σύντροφό της Ουλάι. Η περφόρμανς παρουσιάστηκε ξανά πέρυσι στο Λονδίνο, στη Royal Academy, στο πλαίσιο της πρώτης μεγάλης έκθεσης της Μαρίνα Αμπράμοβιτς στη Βρετανία, η οποία περιελάμβανε περισσότερα από 50 έργα από τις πέντε δεκαετίες της καριέρας της. 

Προτού ανοίξει η έκθεση, η Royal Academy ανέφερε ότι υπάλληλοι θα είναι σε επιφυλακή προκειμένου να προστατεύσουν τους καλλιτέχνες από όποια ανεπιθύμητα αγγίγματα ή άλλου είδους απρεπή συμπεριφορά.  

Με πληροφορίες από Times

-Εάν είστε επιζ@@ βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει άτομο που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ