ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Χάρις Αλεξίου: Το πένθος ήταν για την απώλεια της φωνής- Ήξερα να ζω χωρίς το τραγούδι

Χάρις Αλεξίου: Το πένθος ήταν για την απώλεια της φωνής- Ήξερα να ζω χωρίς το τραγούδι Facebook Twitter
0

Για το πένθος που βίωσε λόγω της απώλειας της φωνής της, αλλά και το γεγονός ότι ήξερε να ζει χωρίς το τραγούδι, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη η Χάρις Αλεξίου

«Δεν γίνεται να κοροϊδεύεις», είπε μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου, αναφερόμενη στην απόφασή της να σταματήσει να τραγουδά, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. 

«Το πένθος δεν ήταν επειδή έφυγα από τη δουλειά, το πένθος -ας μην φοβόμαστε να πούμε τη λέξη ακόμα- ήταν για την απώλεια της φωνής», εξομολογήθηκε. «Αυτό, όσο κι αν θες να το διασκεδάσεις, να πεις “τα έκανα όλα, τα έζησα, επιτυχία, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, έπαιξα στα ωραιότερα και μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, είμαι χορτάτη καλλιτέχνις”… Όμως, θέλεις τη φωνή σου», συμπλήρωσε. 

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει κουράγιο να το παραδεχθεί αυτό κάποιος, επεσήμανε: «Τι να παραδεχτείς; Ο κόσμος το ξέρει. Δεν το άφησα να γίνει πολύ, το πρόλαβα. Τα σημάδια είχαν φανεί». Όσο για τι σκέφτηκε όταν πήρε την απόφαση, είπε: «Όταν τραγουδάς πρέπει να τραγουδάς, δεν γίνεται να κοροϊδεύεις».

Ερωτηθείσα αν πρόκειται για μια οδυνηρή στιγμή, η Χάρις Αλεξίου τόνισε πως εάν κάποιος θέλει να κρατήσει το καλό που του έχει συμβεί στη ζωή, «κρατάς αυτό και πας παρακάτω. Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση, να πεις πάω παρακάτω. Πρέπει να παραδεχτείς και την απώλεια, να παραδεχτείς την ήττα, τη νέα συνθήκη. Θέλει τον χρόνο του. Και το πένθος θέλει τον χρόνο του».


«Δεν μας αξίζει αυτό», είπε όταν οι παρουσιαστές της επεσήμαναν πως δεν προσπάθησε να «γαντζωθεί» από το τραγούδι. «Μας αξίζει στους ανθρώπους ό,τι κάνουμε να είναι αληθινό, να μας δίνει χαρά. Δεν είναι με τα ψέματα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη φωνή», σχολίασε. 


Χαρούλα Αλεξίου: Ήξερα να ζω και χωρίς το τραγούδι

Στη συνέντευξη η Χάρις Αλεξίου δήλωσε πως νιώθει τυχερή και εξήγησε πως μεγάλωσε με το σκεπτικό ότι πρέπει να τολμάς στη ζωή. 

«Είμαι τυχερή ακόμη, γιατί σε αυτή την ηλικία συμβαίνουν νέα ξεκινήματα. Αυτό για έναν άνθρωπο είναι μεγάλη υπόθεση. Έχω μιλήσει με συνάδελφο, που λέει “αν σταματήσω να τραγουδάω θα πεθάνω, δεν ξέρω να κάνω τίποτα άλλο από το να ανεβαίνω στη σκηνή, δεν ξέρω να ζω”. Εγώ ήξερα να ζω και χωρίς το τραγούδι, δηλαδή να παίρνω χαρά από πάρα πολλά πράγματα», εξήγησε η ερμηνεύτρια. 

«Το θέατρο, το “ναι” που είπα στον Χριστόφορο (Παπακαλιάτη), αυτά είναι αποφάσεις που σε κάποιους φαίνονται γενναίες, γιατί τολμάς. Μπορεί να κάνεις το άλμα και να πέσεις στον γκρεμό. Μεγάλωσα με το ότι πρέπει να τολμάμε στη ζωή», συμπλήρωσε η Χάρις Αλεξίου. 


Σε άλλο σημείο ανέφερε πως στη ζωή της ήταν μαθημένη στον αγώνα. «Δεν μπορώ να πω ότι έζησα μια εύκολη ζωή, από παιδί. Ήταν ένας συνεχής αγώνας. Κάθε τι που γινόταν ήταν μια άσκηση πάνω στη δυσκολία. Οπότε ήμουν μαθημένη στον αγώνα, για αυτό μετά έδωσα στον εαυτό μου τα δώρα, να απολαύσει κι άλλα πράγματα. Δηλαδή να ζήσω ένα διάστημα στο Παρίσι», δήλωσε.  


Αλεξίου για Maestro: Ήρθε σε μια εποχή που βαριόμουν λίγο 

Η Χάρις Αλεξίου περιέγραψε και το πώς επικοινώνησε μαζί της ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και της πρότεινε να παίξει στο «Maestro»

«Ήμουν σε μια εποχή που βαριόμουν λίγο και είχα αρχίσει να κάνω γερμανικά… γιατί είναι δύσκολα και ήθελα να δω πώς γίνεται», δήλωσε γελώντας. 

«Του είπα να διαβάσω το σενάριο. Όταν είδα τον χαρακτήρα αυτής της γυναίκας, είπα “αυτός με ξέρει”», συμπλήρωσε. 


«Ελπίζω να μην νιώσουν όπως εμείς με τα βραζιλιάνικα» 

Η ερμηνεύτρια αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το «Maestro» είναι διαθέσιμο στο Netflix μεταγλωττισμένο σε αρκετές γλώσσες. 

«Ελπίζω να μην νιώσει, όπως νιώθαμε εμείς με τα βραζιλιάνικα», είπε γελώντας. «Εννοώ τα μεταγλωττισμένα. Ακούς μια φωνή Αλεξίου, για παράδειγμα, και να ακούς μια άλλη στα αγγλικά ή στα γαλλικά. Να μην συμφωνεί ο ήχος...», συμπλήρωσε. 

Σημείωσε πως έχει ακούσει τη μεταγλώττιση στα τουρκικά και στα αγγλικά. Όσο για τα γαλλικά «μου έχουν πει φίλοι μου Γάλλοι ότι το έκλεισαν αμέσως, γιατί είπαν “αυτή δεν είναι η Χαρούλα” και έβαλαν το original με τους υπότιτλους», συμπλήρωσε η Χάρις Αλεξίου.  

Πολιτισμός
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM
Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Η στρωτή μουσική βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη, η ηχηρή πολιτική δήλωση του Ρασούλοφ, το origin story του βασιλιά των λιονταριών Μουφάσα και τρεις ακόμα προτάσεις εγκαινιάζουν την εορταστική σεζόν στους κινηματογράφους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ