Η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, σκηνογράφος σε μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν στο Netflix

Η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, σκηνογράφος σε μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν στο Netflix Facebook Twitter
Ο Bille August με τη σκηνογράφο της νέας σειράς, την βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα. Φωτο: Credit Jacob Joergensen JJ Film
0

Το Netflix ετοιμάζεται να μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν Ehrengard που στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει ως Έρενγκαρντ: το χρονικό μιας αποπλάνησης, σε μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζα (εκδόσεις "Γράμματα", 1984), με την είδηση να βρίσκεται στη σκηνογράφο της σειράς που δεν είναι άλλη από τη βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα.

Η Μαργαρίτα, που ανέβηκε στο θρόνο της Δανίας το 1972 και είναι αρχιστράτηγος των αμυντικών δυνάμεων της χώρας της, έχει μια μακρά καριέρα ως καλλιτέχνης. Είναι η εικονογράφος στις δανέζικες εκδόσεις του Lord of the Rings και έχει κάνει εκθέσεις του έργου της σε γκαλερί και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Arken στο Ishoj κοντά στην Κοπεγχάγη. Η βασίλισσα που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ingahild Grathmer, έχει σχεδιάσει κοστούμια σε παραγωγές του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας. Είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Δανών σκηνογράφων για το έργο της στο δανέζικο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο.

Αυτή είναι η τρίτη της συνεργασία σε ταινία. Έχουν προηγηθεί το παραμύθι φαντασίας The Wild Swans το 2009 και μια μικρού μήκους μεταφορά ταινίας του The Snow Queen του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το 2000.

Η Έρενγκαρντ είναι μια ψυχρή, παρθενική αμαζόνα που υπηρετεί στην πριγκιπική αυλή, την οποία ο γοητευτικός αυλικός ζωγράφος Καζόττε προσπαθεί να αφυπνίσει ερωτικά, σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον. Είναι το τελευταίο έργο της Κάρεν Μπλίξεν  που κυκλοφόρησε το 1963, μετά τον θάνατο της, άφησε μια τρυφερή και μαζί ειρωνική καλλιτεχνική υποθήκη, όπου μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, μιλάει για τον έρωτα, τη μόνη ανθρώπινη κατάσταση όπου η ζωή συμφιλιώνεται με την τέχνη.

Η ρομαντική φαντασίωση που διαδραματίζεται στο παραμυθένιο βασίλειο του Μπαμπενχάουζεν, σκηνοθετείται από τον βραβευμένο με όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα Μπιλ Όγκουστ.

Σε δήλωσή της, η βασίλισσα Μαργαρίτα είπε: «Οι ιστορίες της Κάρεν Μπλίξεν πάντα με γοήτευαν, με τα αισθητικά τους παραμύθια, τη φαντασία τους που ήταν για μένα κόσμοι δημιουργίας εικόνων. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι  μέρος αυτού του έργου. Προσπάθησα να ερμηνεύσω το φανταστικό σύμπαν της Μπλίξεν στη δημιουργία των ντεκουπάζ και των κοστουμιών και ανυπομονώ να δω την ιστορία της Έρενγκαρντ να ζωντανεύει σε αυτήν την ταινία ».

Η ταινία Έρενγκαρντ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ