Η JK Rowling προκαλεί 3ημερο κυκλοφοριακό χάος έξω από το σπίτι της

Η JK Rowling προκαλεί 3ημερο κυκλοφοριακό χάος έξω από το σπίτι της Facebook Twitter
7

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι του Εδιμβούργου με την JK Rowling, την οποία κατηγορούν ότι προκάλεσε «χάος» στην κυκλοφορία στο δρόμο έξω από το σπίτι της.


Η 49χρονη συγγραφέας του Χάρι Πότερ, διατηρεί έπαυλη με τεράστια φυτά λέιλαντ στον φράχτη ώστε να αποφεύγει τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η JK Rowling προκαλεί 3ημερο κυκλοφοριακό χάος έξω από το σπίτι της Facebook Twitter
Η JK Rowling προκαλεί 3ημερο κυκλοφοριακό χάος έξω από το σπίτι της Facebook Twitter

Η απόφασή της να κουρέψει τα φυτά όμως, οδήγησε σε κυκλοφοριακό χάος. Οι κηπουροί που εργάζονται πάνω σε ογκώδη ανυψωτικά μηχανήματα, έχουν αποκλείσει μια λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καθημερινά ουρά χιλιομέτρων. 


Τα λέιλαντ ξεπερνούν σε ύψος τα 10 μέτρα, διασφαλίζοντας ιδιωτικότητα σε κατοικίες, η φροντίδα τους ωστόσο δεν είναι απλή υπόθεση. 


Το σπίτι είναι ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα, το οποίο η Ρόουλινγκ και ο σύζυγός της φέρεται να αγόρασαν για τουλάχιστον 2 εκατ. λίρες πριν από δύο χρόνια.

Η JK Rowling προκαλεί 3ημερο κυκλοφοριακό χάος έξω από το σπίτι της Facebook Twitter
Η JK Rowling προκαλεί 3ημερο κυκλοφοριακό χάος έξω από το σπίτι της Facebook Twitter
Η JK Rowling προκαλεί 3ημερο κυκλοφοριακό χάος έξω από το σπίτι της Facebook Twitter
Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ωστε η εν λογω κυρια κουρεψε τα φυτα της και δημιουργηθηκε ελαφρο κυκλοφοριακο προβλημα εξω απο το σπιτι της .Φοβερο !Αλλα μαλλον θα επιμεινω να αρνουμαι την μετατροπη μου σε "σκυλι του Παυλωφ".Οσο,ακομη,μπορω.Και να θεωρω "ειδηση" οποιοδηποτε ανθυποασημαντο συμβαν μου παρουσιαζεται απο τα ΜΜΕ ως τετοιο,απλα και μονον επειδη συνδεεται με καποιον "επωνυμο".
Όλα καλά τα λέτε,αγαπητή (?!) Hypatia,όμως 2 ενστάσεις από κάτοικο Εδιμβούργου. 1)ο δρόμος είναι κλειστός από την μία πλευρά εντελώς και τοποθετούν κινητούς φωτεινούς σηματοδότες και στα 2 ρεύματα του δρόμου καθώς σε χρήση είναι μόνο η μία πλευρά, οπότε εκ περιτροπής ανοίγει και κλείνει για την άνοδο και κάθοδο. Λογικά τόσο τεράστια που είναι τα φυτά θεώρησε το council ότι τα κλαδιά που θα πέσουν θα κλείσουν το ένα ρεύμα. .ή απλά είναι έξτρα προσεκτικοι,πράγμα που είναι γεγονός καθώς προτιμούν να κλείσουν τον δρόμο σε περίπτωση που... από το να πληρώνουν αργότερα αποζημιώσεις. Σίγουρα έχει μια βαρύτητα το γεγονός ότι το σπίτι είναι της συγκεκριμένης...2)(και πιο σημαντικό κατ'εμε)το Εδιμβούργο έχει τόσο όμορφα και ιστορικά σημεία και τοσες τουριστικες και αθλητικες ατραξιον να επισκευσει κάνεις που το ότι έκατσε η τυπισσα σε ένα καφέ και έγραψε το παραμυθάκι της...πίστεψε με αφορά σε ένα ελάχιστο ποσοστό τουριστών. . Για την ακρίβεια, είναι κοινό μυστικό και χαρακτηριστικο στην πόλη τα καφέ να βάζουν ταμπέλες στην πόρτα τους λέγοντας στους επισκέπτες τους πως ΔΕΝ έγραψε στο δικό τους καφέ η Rowling το βιβλίο καθώς τους αφήνει παγερά αδιάφορους. .(Σας προτείνω και σας ευχομαι να μας επισκευτειτε σύντομα να παρατήσετε ιδίοις ομασι και τις ταμπελιτσες και τις απίστευτες ομορφιες)
Αγαπητή κάτοικε Εδιμβούργου,Έχω επισκεφθεί την πόλη σας και την θεωρώ πολύ όμορφη. Οι φίλοι στους οποίους έμεινα αυθόρμητα μου έδειξαν το κάστρο λέγοντας ότι μοιάζει με το Hogwards και με πήγαν στο καφέ όπου το έγραψε, στο μπάνιο του οποίου έχει παντού μηνύματα πελατών. Για τις ταμπέλες στα καφέ δεν ξέρω, δεν τις είδα, αλλά φαντάζομαι ότι έτσι αποφεύγουν τους τουρίστες που μπαίνουν ρωτούν και φεύγουν. Ελπίζω να ξανάρθω να δω την πόλη σας σύντομα. Ίσως με τη μαγική μου σκούπα και όχι με τη Ryanair αυτή τη φορά.
Αντικειμενικά μιλώντας, τα φυτά (που μπορεί να υπήρχαν εκεί όταν αγόρασε το σπίτι) πρέπει να κουρευτούν για να μην εμποδίζουν τους πεζούς. Το κράτος όμως ορίζει ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια των πολιτών. Στη φωτογραφία φαίνεται να είναι κλειστός ο δρόμος από δύο μεριές. Αυτό σίγουρα δεν ήταν δική της απόφαση και δεν είναι καν σίγουρο ότι η άλλη πλευρά έχει κλείσει λόγω του κλαδέματος. Οπότε, πριν αρχίσουμε να λέμε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος, ας δούμε λίγο πιο σφαιρικά την κατάσταση. Και στην τελική, το Εδιμβούργο ως πόλη έχει κερδίσει πολύ τουρισμό από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συγγραφέας έγραψε εκεί το Harry Potter και σίγουρα οι φόροι που πληρώνει δεν είναι ευκαταφρόνητοι.